Vukotić: Pojedini kandidati nisu ni za predsednika opštine, niko nema program

Niko od kandidata nema ozbiljan politički program na osnovu koga bi birači mogli da se opredele da daju svoj glas, a za neke od kandidata se postavlja i političko i moralno pitanje na osnovu čega oni misle da mogu biti predsednici države, ocenio je za N1 nekadašnji urednik Večernjih novosti Manojlo Vukotić.

"Nema programa. Taj ko hoće, može da se opredeli za Jeremića jer mu je simpatičan, i zna da je bio demokrata, nacionalista, ili za Jankovića, jer je bio dobar zaštitnik građana, ali da li je to dovoljno da bude predsednik", rekao je.

Gostujući u Novom danu, Vukotić je ocnio da je političko, moralno i etičko pitanje, na osnovu čega neki kandidati "misle da mogu biti predsednik opštine, a kamoli države". "Pojavi se neki preletač, koji leti i zaluđuje narod svojim belim odelima, to je neozbiljno", kazao je.

Danas nemamo kandidata koji bi mogao da ujedini birače, kao što je to u vreme DOS-a bio Vojislav Koštunica, a rascepkanost i podele opozicije idu Vučiću u prilog, naveo je on. Vukotić ipak misli da može biti drugog kruga predsedničkih izbora. "Moguć je drugi krug i ne bih rekao da će biti ubedljiva pobeda u prvom".

On je rekao da Jankovića vidi kao poštenog čoveka koji je istrčao na scenu iznenada, ali da njegov način predstavljanja nije način “žesotoke, dobre propagande koja može da privuče birača da te zaokruži. "Stavovi Saše Jankovića nisu sporni, njegova opredeljenja demokratska, ljudska, pitanje je da li on ima snage, imidža, energiju koja će pokazati biračima da bi on mogao da državu promeni i demokratizuje", istakao je Vukotić.

Naveo je i primer Vuka Jeremića, i parola iz njegove kampanje koje, kako je rekao, "ne znače ništa danas". "Ti kandidati moraju da kažu neke praktične predloge, strateške, hoćes EU ili nećeš. Zapošljavanje, investicije, da vratiš otete penzije, plate, ono što narod interesuje. Pričamo o kontejnerima kojima upravljaš mobilnim telefonima, a đubreta nikad više na ulicama. Živimo u velikoj obmani", kazao je.

Kako je naveo, stalno se govori da izbori nikad nisu bili ovoliko dramatični, ali to su samo reprize onoga što smo već videli. Na listi kandiata ima mnogih novih ličnosti, iako postoji teza koja je "falš" i izmišljena, da se na sceni pojavljuje DOS, dodao je Vukotić.

  • Dragan

    13.03.2017 10:08
    Inteligentno biće
    Ovi botovi toliko nemaju pameti da ne znaju da ne moraju da ostave mejl adresu u naslovu komentara kao na nekim drugim portalima :))))
    Ljudi izađite na izbore, skoro nismo imali kavlitetnije ljude za kandidate. Sigurno možete naći svoj izbor među njima, ako ne, onda imate Belog pa pokažite ša mislite o političarima. Nemate izgovor ... Da vidimo Vučiću leđa za Uskrs i da mu polupamo sva jaja .....
  • Miloš

    12.03.2017 17:25
    milosnastasic@yahoo.com
    Potpuna istina.
  • Kosta

    12.03.2017 17:24
    Istina
    Dobili su veliki novac da odrade šta im je naređeno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.