Napeto: Čeka se odluka RIK-a o potpisima Belog, moguće nepravilnosti

Ljubiša Preletačević Beli, koji je sinoć predao Republičkoj izbornoj komisije više od 12.000 potpisa za predsedničku kandidaturu, pozvan je da se vrati u Skupštinu pred ponoć, a mediji su počeli da spekulišu da je reč o neprihvatanju potpisa.
Naime, "Insajder.net" javlja kako je RIK doveo u pitanje kandidaturu Preletačević zbog "problema sa potpisima". Kako im je rekao jedan od članova RIK-a, problem je što "na formularima nije napisana reč Grupa građana uz 'Beli - Samo jako".
 
Sa druge strane, "Blicu" je u komisiji rečeno da se ne radi o osporavanju potpisa.
 
"Došao je po pozivu Biljane Krasić (SRS), koja večeras kao izvestilac ispred RIK-a prima izborne liste, i Vladimira Gajića, koji je član RIK-a. Oni su ga pozvali da se vrati nakon predaje potpisa kako bi potpisao izjavu o korišćenju sredstava iz budžeta za finansiranje kampanje. Izjasnio se da ih hoće kada je predavao potpise i stoga mora potpisati tu izjavu", rečeno je u RIK-u.
 
Na Fejsbuk stranici Belog prvo je javljeno kako će "ipak oboriti listu" i da se radi o "opstrukciji". Međutim, taj status je uklonjen, a nakon nekog vremena se ponovo oglasio uz reči da je "napeto".
 
Na vest o mogućem obaranju listu reagovali su i tviteraši, mnogi su izveštavali sa lica mista. Odgovorni urednika nedeljnika NIN Nikola Tomić javio je da će RIK odluku o listi Belog doneti sutra u 11 časova.
 
 
Ubrzo je usledila lavina tvitova o mogućem obaranju liste. Donosimo vam neke:
 
  • dzo

    13.03.2017 14:19
    @babasera
    Daj budimo bar na trenutak realni, velika vecina autsajdera kandidata koja zna da ima 0% sanse da bude predsednik republike, motiv za kandidaturu vuce iz samo jedne stvari a to su sredstva iz budzeta podeljena kandidatima, pa da se bar malo omrse. Izbori su jedini legitiman nacin uvaliti se u jos vece blato nego sto jeste poslednjih 2-3 decenije, pa bilo sprdnja ili ne, do sledeceg popravnog uvek moze jos mnogo stvari da krenu na dole. Pa ovaj parodijas nema odgovornost ni prema sebi a kamoli kapacitet da dira u ono sto su vec garniture pre njega unistile. Borat, trazili ste gledacete.
  • Babasera

    13.03.2017 12:58
    Za džoa
    Prijatelju ti ovo nazivaš izborima?
  • dzo

    13.03.2017 12:17
    zna se kome ce da preleti
    Strasno kakav lepak za nepismene! Pa posle kukajte kako radite za 20000 i u pelenama. Bez mozga i sme nikako drugacije. Ovo je rasipanje glasova i rasipanje vremena, buducnosti... Mislim dobra je fora ali ovo su izbori nije realiti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.