Danas pojačana kontrola saobraćaja, angažovani svi presretači i policija u civilu

Saobraćajna policija danas će pojačano kontrolisati saobraćaj, u okviru akcije pojačane kontrole korišćenja sigurnosnih pojaseva na svim evropskim putevima.
Akcija će biti sprovedena u 31 evropskoj državi koje sarađuju u okviru međunarodne organizacije TISPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope). Tokom trajanja akcije, saobraćajna policija će kontrolisati da li vozači koriste mobilne telefone u toku vožnje.
 
U akciji će učestvovati maksimalan broj presretača, a biće angažovani i policajci u civilu. 
 
U toku 2016. godine, u putničkim vozilima je poginulo 183 vozača i 98 putnika, dok je povređeno 6.890 vozača i 5.699. Od ukupnog broja nastradalih putnika, 55 odsto je stradalo na prednjem, a 45 odsto na zadnjem sedištu.
  • Nebojsa

    13.03.2017 10:32
    @zikina sarenica
    Jako je strasno sto je za Vas zabava da gledate kako se zaustavljaju skupa vozila. Mene su licno pretresli 4 puta u proteklih nedelju dana. Vi ste zasluzili Vucica i on Vas! Ja Vam zelim da nekad budete u prilici da vozite skupo vozilo sa zatamljenim staklima i da vidite koliko je neprijatno kad Vas tretiraju kao obicnog kriminalca.
  • biciklista

    13.03.2017 09:44
    neki dan su zaustavljali bicikliste kod vladičanskog dvora dvojica
  • Jugoslav

    13.03.2017 09:09
    Za one koji pricaju mobilnim dok voze predlozio bih kaznu tipa: -Samarcina na licu mesta i 100 Eura a potom procesuiranje. Kad drzis telefon i vozis ili prelazis pesacki onda si potencijalni ubica ili samoubica. Sva sekunda u saobracaju je vazna!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija