Gašić mora da plati odštetu Šutanovcu zbog povrede časti i ugleda

Prvi osnovni sud u Beogradu presudio je da funkcioner Srpske napredne stranke Bratislav Gašić mora da plati 200.000 dinara predsedniku Demokratske stranke Draganu Šutanovcu zbog povrede časti i ugleda tvrdnjom da je Šutanovac prisluškivao nekadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića.
Gašić će pored materijalne naknade Šutanovcu morati da plati i troškove parničnog postupka.
 
Bratislav Gašić je u vreme kada je bio ministar odbrane dao intervju u kojem je tvrdio da je Šutanovac, kao ministar odbrane 2009. godine, kupio uređaj za prisluškivanje bez znanja VBA, kojim je prisluškivao svoje kolege, među kojima i tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića.
 
On je optužio Šutanovca i da je rasprodavao imovinu Vojske Srbije i to partijski podobnim ljudima, prijateljima, rođacima i kumovima.
 
DS ističe da je ovo samo jedna u nizu presuda koje je Šutanovac dobio na sudu. Lider demokrata je oslobođen sumnji da je želeo da prikrije imovinu. Dobio je sudske sporove sa Nikolom Virijevićem, nekadašnjim funkcionerom socijalista Dobrivojem Budimirovićem Bidžom koji je tvrdio da je Šutanovac bio telohranitelj u Jugoslovenskoj levici, dok je poslanica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta osuđena na novčani iznos zbog neistinitih tvrdnji o Šutanovcu iz 2008. godine.
  • Novosadjan

    13.03.2017 23:52
    Koliko je za te pare mogao da kupi helikoptera za jednokratnu upotrebu važno je samo da poleti silazi sam
  • Vojvosadjan

    13.03.2017 18:53
    Mrtva trka koji ima vise ugleda i casti!
  • gss

    13.03.2017 16:52
    nss
    gasic treba da ide u zatvor zbog helikoptera

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.