Prijava zbog reči "peder" u predizbornom spotu Aleksandra Vučića

Udruženje "Da se zna" saopštilo je da je podnelo prijavu Sektoru tržišne inspekcije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija zbog uvredljive terminologije u predizbornom spotu Aleksandra Vučića, za koju kažu da može podstaći dalju diskriminaciju i socijalnu distancu prema LGBT populaciji.
Prijava udruženja "Da se zna" osnosi se na spot u čijem se završetku sa tribina čuju navijački pokliči "Vučiću, pederu". Udruženje podseća da Zakon o oglašavanju zabranjuje bilo koji sadržaj koji se može smatrati uvredljivim i može podstaći diskriminaciju.
 
"Ističemo da je reč 'peder' uvredljiva i da se koristi isključivo u negativnom kontekstu, te da kao takva nesumnjivo vređa pripadnike LGBT populacije. Emitovanjem navedenog spota se podstiče diskriminacija na osnovu seksualne orijentacije", navodi se u prijavi koja je dostavljena medijima.
 
Ta nevladina organizacija zatražila je da Sektor tržišne inspekcije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija naloži SNS-u da sa zvaničnog kanala te stranke na Jutjubu ukloni sporni spot, odnosno da iz spota uklone uvredljive izjave "Vučiću pederu".
 
Organizacija "Da se zna" do sada je podnela dve pritužbe Regulatornom telu za elektronske medije zbog spota SNS-a. Prvu 3. marta zbog emitovanja spota na Jutjub kanalu SNS-a, a drugu 13. marta zbog emitovanja spota istog dana u 8:45 na RTS 1.
  • Mrčo

    16.03.2017 19:30
    apsurd
    Kad Vučiću kažu da je peder to nije uvreda, a kad pederu kažu da je peder, onda je to uvreda. Znaju li ti pederi šta uopšte hoće?!
  • Лука Лабан

    16.03.2017 10:20
    Како год да окренеш то су педерска посла!
  • minimalweber

    15.03.2017 16:28
    ah ta jezicka barijera
    Za svakoga je uvreda kad ga porede sa Vucicem, pa i za homoseksualce.. Razumljivo je sto se ljute.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.