Ukradena kompletna kontaktna mreža sa pruge kod Surčina

Infrastruktura železnice Srbije saopštila je da je rano jutros, oko tri sata posle ponoći, na pruzi između Ostružnice i Surčina ukradena kompletna kontaktna mreža, u dužini od oko 600 metara.
Odmah po konstatovanju pada napona na ovom delu pruge, stručne službe tog preduzeća su izašle na teren i utvrdile da nedostaje kompletan vozni vod (noseće uže, vešaljke i kontaktni provodnik), od stuba broj 72 do 81.
 
Prema prvim procenama, šteta iznosi oko 10.000 evra i preduzimaju se sve mere kako bi se do sutra ovaj deo pruge osposobio i vratio u funkciju. Podneta je krivična prijava protiv NN lica.
 
Podseća se da su samo pre tri dana radnici preduzeća „Geosonda Beograd, na deonici Resnik - Bela Reka, gde se trenutno odvijaju radovi na remontu barske pruge, pronašli beživotno telo mladića stradalog od strujnog udara. Tom prilikom pronađene su i zakačene makaze za sečenje na kontaktnoj mreži, što je dokaz njegove jasne namere za pokušaj krađe.
 
"Infrastruktura železnice Srbije" upućuje apel da je najstrože zabranjeno i po život opasno prilaziti visokonaponskim vodovima (napon jačine 25.000 V) na železničkoj infrastrukturi.
  • bosko

    18.03.2017 16:50
    ukradena kompletna mreža
    postavimo pitanje, ..Kako su ti koji su pokrali kontaktnu mrezu znali da nema napona?" ovo mi sve više liči na organizovani kriminal i uz direktan dogovor sa neposrednim radnicima , da bi se utvrdilo da li ima napona ili nema kontaktna mreža mora se isključiti na rastavljaču i zatim sa motkom za uzemljenje uzemljiti a to je vrlo složen proces i bez saradnje železničkih radnika lično ovakva krađa je neizvodljiva...
  • Dzungla

    17.03.2017 20:56
    Divljina.
  • Lalons

    17.03.2017 16:22
    Ukradena kompletna kontaktna m
    Dok sekundarci i oni koji otkupljuju sirovine ne budu odmah i strožije kažnjavani, biće toga još više!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija