Notari overili 165.000 potpisa birača

Javni beležnici overili su oko 165.000 potpisa podrške kandidatima na izborima za predsednika Republike Srbije u toku prikupljanja potpisa birača od 3. do 12. marta, saopštila je Javnobeležnička komora Srbije.
U istom periodu, kako se dodaje, beležnici su na terenu proveli ukupno 8.062 radna sata.
 
Na poslovima overe potpisa bile su angažovane sve 152 javnobeležničke kancelarije, a kandidatima je na raspolaganju bilo ukupno 438 službenika, kao i više stotina administrativnih radnika.
 
Sve stranke i pokreti koji su podneli pismeni zahtev za overu potpisa podrške birača imali su na raspolaganju overitelje u prvom slobodnom terminu, a broj prikupljenih potpisa zavisio je isključivo od organizovanosti kandidata i odziva birača koji ga podržavaju, navodi se u saopštenju.
  • NS49

    21.03.2017 17:49
    E prijateljica naša. A govorio ti ja da položiš za notara. Sad bi zaradila love i love.
  • boki 2

    21.03.2017 16:33
    a u baš su se umorili a sad svi na azurnu obalu treba to potrošiti napredno
  • Мунгос

    21.03.2017 10:16
    „imali su na raspolaganju overitelje u prvom slobodnom terminu“.
    Прецизно, боли глава. Али бар признају.
    И то је довољно да се доведе у питање законитост прикупљања потписа подршке. Дат је рок за прикупљање, а нису дати „оверитељи“. У ствари, оверитељи су званично давани по принципу „ко пре девојци“, а стварно су давани прво да се подмире зна се који. У супротном, било би доведено у питање и само постојање нотара.
    И поред овога што сам навео, ова игра звана „демократија“ има велики број присталица.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.