VIDEO: Uzburkane strasti nakon uvrede Milenka Jovanova upućene Nataši Jeremić

Nakon što je potpredsednik Srpske napredne stranke Milenko Jovanov suprugu predsedničkog kandidata Vuka Jeremića, Natašu Jeremić nazvao "šefom narko kartela u Srbiji", brojni političari osudili su takvu optužbu.
Supruga predsedničkog kandidata Nataša Jeremić izjavila je na vanrednoj konferenciji da se plaši šta će se dalje dešavati. "Ne mislim da će na ovome stati, plašim se da će mi neko podmetnuti drogu. Ne znam šta je sledeće, iskreno se plašim", izjavila je ona.
 
Dodala je da će o tome dalje pričati na sudu, da se još nije konsultovala sa advokatima, a na pitanje da li će tužiti Srpsku naprednu stranku, njenog lidera Aleksandra Vučića ili Milenka Jovanova rekla je: "Ako se budem odlučila da tužim nekoga, biće to Vučić". 
 
Takođe, istakla je i da ne prihvata izvinjenje koje joj je uputio premijer Aleksandar Vučić. Jeremićeva je navela i da je "zgrožena", kao i da je "ovo prevazišlo svaku meru". "Aleksandar Vučić se jutros izvinio i govorio o pristojnoj Srbiji. Mislim da treba da se stidi, zato što on stoji iza ovog saopštenja. Mislim da je zato potpuno van svake pristojnosti što se on oglašava i govori o pristojnoj Srbiji", dodala je.
 
U emotivnom obraćanju rekla je da je strašno što uopšte mora da govori o tome da nikada nije bila u kontaktu ni sa kakvim narkoticima. "Deset godina nisam popila čašu vina. I nije tajna zašto. Deset godina se borimo da dobijemo bebu. On to zna. I strašno je što je dopustio nešto ovako", dodala je Nataša Jeremić.  
 
Na konferenciju je pokušao da uđe urednik Informera Dragan Vučićević, ali mu iz izbornog štaba nisu dozvolili da prisustvuje, uz obrazloženje da nije akreditovan. 
 
Vučićević je protestovao tvrdeći da mu se time onemogućava da radi svoj posao, na šta su mu iz izbornog štaba odgovorili da on nije došao da radi već da pravi cirkus. Pokušajima predstavnika Jeremićevog izbornog štaba da ubede Vučićevića da ode pridružila se i novinarka Olja Bećković, ali Vučićević je to odbio i tokom konferencije ostao u dvorištu ispred zgrade izbornog štaba. 
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je konferencija Nataše Jeremić povodom izjave Milenka Jovanova primer dvostrukih aršina. "To je ne po prvi put na delu licemerje najgore vrste i najgori dvostruki aršini", rekao je Vučić i onda se izvinio novinarkama Pinka i Informera "što su morali da trpe teror".
 
Vučić je naveo i da je članovima njegove stranke pod pretnjom isključenja zabranjeno da pominju bilo čiju porodicu. Kako kaže, saopštenje Milenka Jovanova u kojem govori da je Nataša Jeremić šef narko-klana u Srbiji je video tek jutros i odmah osudio, a to je, kako kaže, bila njegova reakcija na priču "dosovskih kandidata" na uvrede upućene njegovom bratu, ocu i sinu.  "Šta treba, da ga dovedem ovde, da cmizdri sa vama, a posle da pravim selfije?", rekao je Vučić. Osim toga, Vučić je naveo i da je na njemu da "zaštiti i Natašu Jeremić". 
 
Burne reakcije
 
Kandidat pokreta Dveri za predsednika Srbije Boško Obradović osudio je verbalni napad Jovanova na Natašu Jeremić, ocenivši da se radi o "slici Vučićevog kukavičluka".
 
Predsednički kandidat Saša Janković osudio je postupak i dodao da će "kao predsednik Srbije, štititi građanke Srbije od izliva verbalnog i svakog drugog nasilja, od bilo koga da dolazi". "Gospođi Jeremić i celoj njenoj porodici čestitam na hrabrosti i pružam svaku vrstu podrške. Siguran sam da vreme u kome su javni funkcioneri pretnja sigurnosti građanki i građana, brzo dolazi kraju. Srbija će biti zemlja u kojoj se prava građana poštuju, a nasilnici kažnjavaju, a ne građani kažnjavaju, a nasilnici poštuju", ističe Saša Janković u saopštenju.
 
I predsednički kandidat Luka Maksimović, poznatiji kao Ljubiša Preletačević Beli oglasio se ovim povodom na društvenim mrežama. "Ne želim da više niko i nikada u mojoj Srbiji doživi ovako nešto. Sva moja ljubav i podrška za Natašu", naveo je on.
 
"Brutalno obrušavanje lažima na Natašu Jeremić predstavlja skandalozan događaj kojim je izborna kampanja prešla ionako najnižu moguću granicu ne samo pristojnosti, već morala i elementarne ljudskosti", rekao je predsednički kandidat Aleksandar Popović i apelovao na kandidate za predsednika Srbije da uvedu kampanju u normalne, demokratske tokove.
 
Nova Srbija pozvala je potpredsednicu Vlade Srbije zaduženu za rodnu ravnopravnost Zoranu Mihajlović da reaguje na izjavu stranačkog kolege. U saopštenju Nova Srbija je navela da se SNS s omalovažavanjem odnosi prema ženama, kako u slučaju Nataše Jeremić, tako i u slučaju novinarke kojoj je bivši ministar odbrane Bratislav Gašić rekao da "voli novinarke koje lako kleknu".
 
Potpredsednik Glavnog odbora SNS Milenko Jovanov je izjavio da je "najveća kriminalna banda u Srbiji u okruženju Vuka Jeremića".  "Braćom Burgije, Paucima i drugim kriminalcima, kao i celokupnim narko-tržištem u Srbiji upravlja njegova žena, Nataša Jeremić", piše u saopštenju Jovanova. 
 
Predsednik SNS i predsednički kandidat Aleksandar Vučić uputio je izvinjenje. Na sajtu Srpske napredne stranke i dalje stoji sporno saopštenje.  
  • Vojvodjanin

    24.03.2017 14:09
    Nije uvreda
    To sto je izreklo stvorenje koje se odaziva na ime Milenko Jovanov nije uvreda. Uvreda bi bila npr. nazvati to stvorenje stokom ili bagrom. Uvreda za stoku ili bagru, razume se.
    Ovo je u nekim normalnim zemljama pitanje za javnog tuzioca. Ili Natasa diluje drogu, ili je lazno optuzena. U oba slucaja sleduje krivicna prijava po sluzbenoj duznosti.
    Ali mi ne govorimo o normalnim zemljama, nego o Srbiji...
  • Nataša

    23.03.2017 23:34
    SNS Vučić je u panici. Opada mu rejting ide u drugi krug. Jovanov preletač iz DSS, pokušao da pomogne Vučiću, glupavo, neineligentno i dao autogol.
  • VI niste botovi

    23.03.2017 23:33
    vi ste smradovi
    to se odnosi na razne EVGENIJE, DON JUANE,ALIASE I NJIMA slicne koji uvek kad napadaju ove i njihove godine vladavine a ja imam skoro 7o i stvarno znam da nisu 27 bili u vlasti uvek ali uvek zaboravljaju da spomenu njihove zute koji sum bili 12 na vlasti i nista nisu uradili sem sto su nas doveli do prosjackog stapa i svi koji to isticu trba da prde, smrde budu olos, botovi ,gmizavci i da im se udaraju minusi a tvdim da 70 posto onoga sto pisete nije istina a sad izvoliti udarajte minuse a ja govorim istinu i ponosim se vasim minusima vrle demokrate. AMIN

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.