Transparentnost Srbija: Vučić pozitivac, Janković i Jeremić negativci u štampi

Od kako su raspisani izbori 2. marta, Aleksandar Vučić imao je najviše pojavljivanja na naslovnim stranama dnevnih listova, u najvećem broju slučajeva u pozitivnom kontekstu, dok se Saša Janković i Vuk Jeremić, zahvaljujući tabloidima, najčešće pojavljuju u negativnom kontekstu.
Ovo su rezultati monitoringa izborne kampanje Transparentnosti Srbije.
 
Po pisanju Danasa, Aleksandar Vučić ima najviše pojavljivanja na naslovnim stranicama, delom zahvaljujući činjenici da i dalje obavlja funkciju premijera, navodi Transparentnost Srbija koja u okviru monitoringa izborne kampanje, prati pojavljivanje kandidata na naslovnim stranicama dnevnih listova.
 
Vučić se u najvećem broju slučajeva na naslovnim stranicama pojavljuje u pozitivnom kontekstu. Od 181 pojavljivanja u pozitivnom kontekstu svih kandidata, u svim dnevnim listovima, Vučić ima 98, Luka Maksimović, odnosno Beli Preletačević 27, Saša Janković 18, Vojislav Šešelj 12 i Vuk Jeremić 10.
 
Saša Janković i Vuk Jeremić se, zahvaljujući tabloidima, najčešće pojavljuju u negativnom kontekstu. Od ukupno 116, Janković 40, Jeremić 31, Vučić 17, Šešelj 8, Obradović 7, Maksimović 5, Radulović 5, Čanak 3 i ostali nula.
 
Transparentnost je pratila ukupan broj pojavljivanja na naslovnim stranicama 12 dnevnih listova u koliko slučajeva od ukupnog broja su se kandidati pojavljivali kao glavna tema ili deo glavne teme na naslovnoj stranici, kakav je bio kontekst pojavljivanja, kao i to da li je naslov ili tekst na naslovnoj stranici u kome se pojavljuje kandidat bio ilustrovan fotografijom kandidata.
 
Prvi po ukupnim pojavljivanjima Vučić, slede Janković, Jeremić, pa Beli.
 
U Večernjim novostima kandidati su bili samo 4 puta glavna tema – sva 4 puta Vučić.
 
Prvi, i za sada jedini, dan u kome se nijedan kandidat nije pojavio u negativnom kontekstu bio je 16. mart. Vučić ima negativna pojavljivanja samo u Danasu (11), Vestima (5) i jedno u Blicu. Janković i Jeremić se pojavljuju kao deo glavne teme u pozitivnom kontekstu samo u listovima Danas i Vesti.
  • LiMan

    28.03.2017 14:43
    Ispravka
    Zašto kažete samo u štampi, kada su oni negativci i u stvarnom životu?
  • Medved

    26.03.2017 00:03
    Kreči li kreči
    Može Vučić da bude šta hoće u medijima i svojim snovima.
    Ali dobiće ono što se dobija.... na izborima.
  • diktatura

    25.03.2017 20:58
    Ponekad odem na neki strani forum i onda vidim sta stranci misle o nama . Nema ovakve jezive nedodjije nadaleko .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.