Tomislav Nikolić od danas počasni građanin Pekinga

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić od danas je počasni građanin Pekinga.
Nikolić je to priznanje dobio zbog "ličnog doprinosa unapređenju prijateljskih veza dveju zemalja".
 
Kako je saopštila Pres-služba predsednika, predsednik Kine Si Đinping je, u čast posete predsednika Nikolića, odlučio da Kina donira Srbiji sto miliona juana (oko 14 miliona evra). U razgovoru s Nikolićem, kineski predsednik je rekao i da je Srbija dobrodošla da otvori Srpski kulturni centar u Pekingu.
 
Predsednik Srbije sutra završava zvaničnu posetu Kini susretom sa premijerom Li Kećijangom i predsednikom Svekineskog narodnog kongresa Džangom Deđijangom.
  • hm

    31.03.2017 09:19
    A sad samo zamislite, 14 miliona eura. Na stranu ovo sto nam se zvalo predsednik proslih godina, zamislite samo te silne realne novce, koje tako iz gluposti neko pokloni "drzavi", to se desava. Zamislite gde to zavrsi? Nema nacina da se, kao toliki drugi novac, isprati tok i gde je to otislo. Sasvim sigurno nijeu neku zajednicku kasu, za opste dobro. Ja ne mogu ni da zamislim koliko je ova bagra na vlasti bogata. Strasno je sto zivimo u zemlji u kojoj je ovakva kradja moguca, ko god da je cini, a jos strasnije sto to cine najgori medju nama, u svakom pogledu.
  • Djura

    30.03.2017 19:10
    pekinska patka
    aj da pogadjam...u subotu u sred predizborne tisine sletece na aerodrom i odrzati govor, a docekace ga ovaj (u ulozi premijera)....secam se kad su DS radili isti trik pred izbore 2008.. sa potpisivanjem SSP 48h pre izbora...dzabe sve, dzabe scenario, 2.4. gubite
  • Реалан

    30.03.2017 19:08
    Крај мандата
    Уз све мане, Николић је био осетно бољи председник од Тадића. За време овог другопоменутог је Мишковић састављао српску владу...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija