Nemački glumac podneo žalbu protiv Politike

Nemački glumac i režiser Andreas Kaufman podneo je Savetu za štampu žalbu protiv dnevnog lista "Politika" zbog zloupotrebe njegove fotografije uz komentar fantomskog "dr Petra Veličkovića".
Kaufman je punomoćje za žalbu dao advokatu Milošu Stojkoviću koji je u njoj naveo da su objavljivanjem teksta "Protiv nasilja, ne protiv muškaraca ili žena" 18. jula 2017. godine u štampanom i internet izdanju "Politike", uz koji je objavljena i fotografija podnosioca žalbe, najgrublje prekršena dva odeljka Kodeksa novinara Srbije - novinarska pažnja i poštovanje privatnosti.
 
U žalbi stoji da je "Politika" Kaufmana predstavila u lažnom svetlu kao izvesnog dr Petra Veličkovića sa "problematičnim stavovima koji se odnose na feminističke grupe, nevladine organizacije i stavom kojim se posredno vrši svojevrsna relativizacija zločina". Time je, piše u žalbi, grubo narušeno dostojanstvo i integritet podnosica žalbe, a samim tim i Kodeks novinara Srbije, kao i Smernice za primenu Kodeksa novinara Srbije u onlajn okruženju. 
 
Komisija za žalbe Saveta za štampu razmatraće ovu prijavu na narednoj sednici.
 
Kaufman je advokate Miloša Stojkovića i Krunu Savović ovlastio da ga zastupaju i pred sudovima u Srbiji.
 
Nemački glumac je prethodno najavio tužbu o čemu možete čitati OVDE.
  • Prečanin

    07.08.2017 23:28
    Slaba vajda od žalbe, na to reaguju moralni ljudi. Tužba, i da ih odere novčano. Dosta mi je više Politike i onih koji su je srozali.
  • ntn

    07.08.2017 20:19
    Ha ha
    U Srbiji sve vrvi od izmišljotina, što političkih, što medijskih. "Sedma sila"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija