Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom pred poslanicima u oktobru

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević najavio je da će se Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom naći pred vladom ovog meseca i da se pred poslanicima očekuje u oktobru.
Đorđević, koji se danas sastao sa delegacijom MMF-a, rekao je i da se usvajanje izmena Zakona o socijalnoj zaštiti očekuje na proleće.
 
On je delegaciju MMF-a informisao o detaljima Protokola o saradnji između Poreske uprave i Inspektorata za rad, koji ima za cilj smanjenje broja radnika koji rade na crno i suzbijanje sive ekonomije, a koji će imati i finansijske efekte na budžet Srbije.
 
Kada je reč o socijalnoj zaštiti, ministar je rekao da je u planu izrada socijalnih karata koje će omogućiti da do socijalnih davanja dođu oni kojima je pomoć neophodna i da se ujedno spreči svaka moguća zloupotreba, ali i mogućnost kategorizacije kao pravednijeg načina raspoređivanja sredstava.
  • Roditelj

    20.09.2017 18:59
    Dečije dodatke i stipendije dobijaju deca iz porodica koje donesu potvrdu da su svi nezaposleni i na birou ili da od jednog minimalca živi njih deset, što je u praksi neizvodljivo.
    Umesto da se ispita kako je moguće da neko živi sa 0 dinara prihoda,svi se prave nevešti.
    Porodice koje prijave legalne prihode nemaju nikakvu šansu da ostvare neko pravo.
    U modi su fiktivno prijavljeni na biro rada koji svoje zarade ne prijavljuju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.