Krivična prijava protiv 43 poznatih antivaksera u sudu u Beogradu

Grupa od 270 roditelja iz cele Srbije, na čelu sa dr Tomislavom Stevanovićem iz Zrenjanina i Vladimirom Cimermanom iz Beograda, podneli su Prvom osnovnom sudu u Beogradu krivičnu prijavu zbog izazvanja panike i nereda protiv 43 osobe koje su protivnici vakcinacije dece.
Krivična prijava protiv 43 poznatih antivaksera u sudu u Beogradu
Foto: Pixabay
Prva na spisku prijavljenih je Slađana Velkov iz Vladičinog Hana sa trenutnim prebivalištem na nepoznatoj adresi u Skoplju. Na listi su i poznate estradne i javne ličnosti, pišu Novosti.
 
Među njima su Jelena Karleuša, Maja Volk, Mirjana Bobić Mojsilović, Miroljub Petrović...
 
Tomislav Stevanović kaže da su prinuđeni na ovaj korak jer jedino tako može da se stane na put onima koji šire paniku i strah i tako ugrožavaju zdravlje čitave nacije.
 
Krivična prijava je obimna i u njoj je taksativno navedena svaka za podnosioce sporna delatnost tuženih. Tako se među 43 antivaksera našao i poznati niški imunolog za koga je u prijavi navedeno da "postoje osnovane sumnje da za pare odlaže vakcinaciju do daljnjeg ljudima koji ne žele da vakcinišu decu".
 
"Tako je, doktor sada ima privatnu praksu", kaže Tomislav Stevanović.
 
On ističe veliku podršku niških roditelja u prikupljanju dokaznog materijala i potpisa za krivičnu prijavu.
 
"Pokušali smo da se naučnim dokazima borimo protiv laži antivaksera, ali su stvari otišle predaleko. Trenutno imamo 1.200 zaraženih i tri smrtna slučaja i nemamo vremena za gubljenje", kaže Stevanović, dodajući da su mesecima radili na prikupljanju dokaza.
 
Inače, najveći broj roditelja koji podržava ovu krivičnu prijavu je iz Niša.
  • Милан

    09.02.2018 10:57
    У праву си за лудило
    @ Boban
    Право питање је зашто заражену децу вакцинишу? Вакцина не може да их излечи, ако су већ заражени треба оставити организам да створи антитела.

    Ми, који смо прележали богиње као деца имамо доживотни имунитет, али вакцинисани га немају. Такође, вакцинисанима се одлаже обољевање од дечије болести за зреле године и онда имамо случајеве да одрасли умру од болести које деца, добро ухрањена и у нормалним животним условима прележе као од шале.

    Кад поумиремо ми са доживотним имунитетом остаће само они са лажним имунитетом које ће из авиона или на неки други начин да заразе и побију једнога дана, ако им се прохте.
  • cuvar

    08.02.2018 17:46
    za Nesu
    U pravu si,ali pre toga hemo terapijom i operacijom.....
  • Neša

    08.02.2018 15:59
    Hm...
    Maja Volk je izlečila rak prirodom. Mislim da to dovoljno govori.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.