Izrečeno 28 presuda građanima Srbije koji su ratovali u Ukrajini

Viši sud u Beogradu doneo je 28 osuđujućih presuda protiv državljana Srbije koji su učestvovali u ratu u Ukrajini, od kojih 26 pravosnažnih na osnovu priznanja krivice i nagodbe s Tužilaštvom.
Izrečeno 28 presuda građanima Srbije koji su ratovali u Ukrajini
Foto: Pixabay
Protiv četiri učesnika izrečene su zatvorske kazne, dok je ostalima izrečena uslovna kazna, potvrđeno za Radio Slobodna Evropa u Višem sudu u Beogradu.
 
Više javno tužilaštvo u Beogradu krivični postupak pokrenulo je protiv ukupno 45 lica zbog učešća na stranim ratištima, dok se postupak za organizovanje učešća u sukobima u inostranstvu vodi protiv dva lica.
 
Učešće u oružanim sukobima u inostranstvu i organizovanje učešća u ratu u stranoj državi regulisano je izmenama Krivičnog zakonika iz oktobra 2014. godine, a predviđene kazne zatvora za učešće su od šest meseci do pet godina, za organizovanje učešća – od dve do deset godina zatvora.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.