Održan protest "Stop zelenašenju" zbog kredita u švajcarcima

Centar za zaštitu korisnika bankarskih usluga CHF Srbija organizovao je u Beogradu danas protest zbog nerešenih problema otplate kredita u švajcarskim francima.
Kako je saopšteno, na protestu koji je započeo ispred Apelacionog i Vrhovnog suda u Beogradu, a završio ispred Narodne banke Srbije, izneti su zahtevi da Vrhovni sud zauzme stav o "nezakonito indeksiranim kreditima i efektivnom povraćaju novca za jednostrano izmenjene kamate". 
 
Takođe i o efektivnom povraćaju novca za troškove obrade kao i o efektivnom povraćaju novca za "nezakonito plaćene naknade za NKOSK". 
 
Na protestu je, kako ističu, zatraženo da odgovorni u bankama i svi koji su im pomagali, budu osuđeni, a žrtve obeštećene. 
 
Istaknuto je da su u drugim državama sudski sporovi rešavani u korist korisnika kredita kao i da se očekuje da i srpski sudovi sude po zakonu.
  • Ljuba Kg

    14.04.2018 19:05
    lukavstvo
    Banke uvek nepošteno rade čak i kad novac nije u pitanju.Setite se samo kada su povodom fenomena FATKA prikupljali podatke o klijentima u cilju da ih proslede USA IRS , protivno zakonima R Srbije.Pa i nedavno, povodom Stambenih zajednica , neke banke umesto da čitaju zakone one su ih tumačile te je ispalo da je svaki građanin koji živi u zgradi sumljivo lice po pitanju pranja novca i terorizma.A da ne govorim da su godinama klijantima u ugovore ubacivali kao obavezni elemenat ugovora nepostojeću adresu instance za žalbu.Nikad im nije bio cilj da izgrade odnos sa klijentom na ravnopravnoj bazi , već da ih lukavošću nadmudre.
  • Mirko

    14.04.2018 00:09
    Što...
    ... niste protestovali pre uzimanja novca?
  • Nikolas

    13.04.2018 19:29
    pritisak na sud
    Ovo je čist primer vršenja pritiska na sud, kada u parnici u kojoj imate dve ravnopravne strane, vi poručujete sudu: presudite u našu korist, inače ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.