Gradonačelnici pozvani da danas na posao idu peške ili biciklom

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) pozvala je gradonačelnike i predsednike opština da ličnim primerom podrže principe Evropske nedelje mobilnosti i da danas na posao dođu bez automobila, odnosno pešice, javnim prevozom ili biciklom.
Gradonačelnici pozvani da danas na posao idu peške ili biciklom
Foto: Pixabay
Evropska nedelja mobilnosti je manifestacija koja se svake godine održava od 16. do 22. septembra i u koju je ove godine uključeno više od 2.600 gradova i opština iz 50 država koji na taj način iskazuju solidarnost s principima održive urbane mobilnosti, navodi se u saopštenju SKGO.
 
Evropsku nedelju mobilnosti obeležiće 20 gradova i opština u Srbiji.
 
Akciju su podržali gradonačelnici Beograda, Novog Sada, Sombora, Niša, Šapca, Kruševca, Kraljeva, Kragujevca, Subotice, Pančeva, Zaječara, Sremske Mitrovice, Loznice, Pirota, Smedereva i drugi.
 
Cilj ove akcije je da čelni ljudi lokalnih samouprava akcijom promovišu zdrave životne navike kod stanovništva, kao što su pešačenje i biciklizam, kao i da ukazuju na potrebu da se počne s rešavanjem problema u gradovima izazvanih prevelikom upotrebom motornih vozila.
  • /

    21.09.2018 11:33
    /
    pa pavlicic se provozao biciklom po futoskom putu zbog cega su tadasnje dzombe skinute i rupe nasute sljunkom
    tamo gde se vozio
  • Biciklista

    21.09.2018 10:37
    Biciklom
    Eto dočekao sam da bar danas idem na posao kao gradonačelnik, a ostalim danima kao biciklista.
  • PERICA####

    21.09.2018 10:27
    Biciklo im na servisu
    Ugrađuju Fotelju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.