Četrnaest godina od pogibije gardista na Topčideru

Danas se navršava 14 godina od kada su gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović poginuli u vojnom objektu Karaš u Topčideru, gde su bili na straži.
Vojna istraga tvrdila je da se radilo o ubistvu i samoubistvu, dok je nezavisna državna komisija ocenila da ih je ubila treća osoba.
 
Početkom decembra 2016. je medijima predstavljena 3D forenzička analiza dogadjaja koja pokazuje da su gardisti ubijeni.
 
Vlada Srbije je 8. decembra 2016. godine odlučila da formira komisiju za razmatranje okolnosti vezanih za smrt gardista, ali javnost nije upoznata da li se ta komisija sastajala i da li je eventualno došla do novih podataka.
 
Prema Vladinoj odluci, komisiju čine predstavnici Ministarstva odbrane, Vojno-bezbednosne agencije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativne agencije, Višeg javnog tužilaštva, Tužilaštva za organizovani kriminal, kao i advokati Predrag Savić, Aleksandar Djurić, Aleksandar Djordjević i Olgica Batić.
 
Ispred ulaza u objekat Karaš na Topčideru organizacija Žene u crnom će održati komemorativni skup u crnini i ćutanju, a potom u Knez Mihailovoj ulici u centru Beograda protestnu akciju "Nikada nećemo zaboraviti zločin u Topčideru".
  • Gnjide

    05.10.2018 14:57
    Niko se ne seca Tadica?
  • Posmatrač

    05.10.2018 13:52
    Skromni ljudi iz unutrašnjosti Srbije ponosno poslali sinove u Gardu, a ovi se vratili u sanducima.

    Zvanična verzija vojske (ubistvo i samoubistvo) je strašna uvreda za sve nas koji hranimo, oblačimo i naoružavamo tu vojsku, a posebno za roditelje od kojih se sada traži da šalju sinove da im komanduju još gori nego ovi što su saučesnici ubica ove dvojice dečaka.

    Poenta: kako će vojska koja ubija svoje, da brani sve nas?
  • aSBo

    05.10.2018 13:20
    ..
    Murder Inc.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.