DSS za sada ne ulazi Savez za Srbiju

Demokratska stranka Srbije na sednici Glavnog odbora, u subotu 13. oktobra, neće doneti odluku o ulasku u Savez za Srbiju, izjavio je predsednik DSS-a Miloš Jovanović.
On je u intervjuu za Politiku naveo da DSS "za sada neće donositi nikakvu odluku koja se tiče ukrupnjavanja na opozicionoj političkoj sceni". Jovanović je istakao da Savez, kao ideja, ima i pluseve i minuse, i dodao da nema dilemu da sadašnja vlast mora da ode.
 
"Nesnosno je i u medijskom i u demokratskom smislu, kao i po pitanju kako vlast rešava kosovsku priču", smatra Jovanović.
 
Kako je objasnio, "sveukupna atmosfera u društvu, polarizacija, tenzije, to mora da se menja i u tom smislu sve što može da doprinese toj podeli je dobrodošlo i nije nešto što unapred odbacujemo".
 
"Druga je etapa šta i kako posle. Da li je Savez etapa da se dođe do tih promena ili je prepreka na tom putu, sve su to pitanja. Za mene lično i stranku je vrlo značajno da nastavimo da gradimo ovaj novi DSS", naglasio je Jovanović.
 
Kada je reč o SzS, on je kao upitno označio pitanje prirode Saveza i otvorio dilemu da li se radi o tehničkoj ili programskoj koaliciji, ili je po sredi "nešto između", što vidi kao "najmanje srećno rešenje".
 
"Imam još jednu rezervu koja nije mala - to malo energije koje je preostalo u narodu nikako ne sme da se potroši uzalud", predočio je Jovanović.
 
Na pitanje da li to znači da onda nije zadovoljan ovom garniturom u SzS, Jovanović je odgovorio da je "u svakom slučaju manje zadovoljan ljudima na vlasti".
  • Krk u brk

    12.10.2018 13:09
    Neka dotični objasni gde je sav novac namenjen Kosovskim Srbima koji je slat od EU, SAD-a i MMF-a za obnovu regije posle bombardovanja.

    €650K dnevno nije mala suma.
  • koja

    12.10.2018 00:10
    Postoji jos kako Balac u SNS Svilar kod Jeremica Veselinovic kod Rasima a Borko verovatno u nekom jendeku.
  • u prolazu

    11.10.2018 19:26
    ???
    zar TO jos uvek postoji ?? misim dss

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.