Zaplenjeno više od milion evra od fudbalskih menadžera

Tužilaštvo za organizovani kriminal privremeno je oduzelo ukupno 1.275.625 evra od fudbalskih menadžera Uroša Jankovića i Dejana Veljkovića koji se sumnjiče za pranje novca stečenog nezakonitim radnjama prilikom transfera fudbalera u evropskim klubovima, saopšteno je iz tužilaštva.
 Zaplenjeno više od milion evra od fudbalskih menadžera
Foto: Pixabay
Od tog iznosa 539.250 evra zaplenjeno je u gotovini nakon pretresa stanova, lokala i sefova, a 736.375 evra sa deviznih računa osumnjičenih, precizira se u saopštenju. 
 
Za sedam luksuznih stanova i jedan lokal koji se nalaze u Nišu i Beogradu donete su naredbe o zabrani raspolaganja, s obzirom da postoji sumnja da predstavljaju korist stečenu pranjem novca, napominje tužilaštvo. 
 
Ove mere su, kako se dodaje u saopštenju, preduzete u nastavku međunarodne akcije suzbijanja korupcije i pranja novca stečenog nezakonitim radnjama prilikom transfera fudbalera u evropskim klubovima.
 
Viši sud u Beogradu odredio je u sredu uveče ekstradicioni pritvor Jankoviću koji je crnogorski državljanin, po međunarodnoj poternici koju je za njim raspisala Belgija. Veljković je uhapšen u Belgiji.
 
U Belgiji su uhapšeni i trener fudbalskog kluba Briž, zatim dvojica fudbalskih sudija, nekoliko fudbalskih menadžera najpoznatijih klubova u toj zemlji, u vezi sa malverzacijama pri transferima igrača u fudbalskim klubovima Briž, Anderleht, Lokeren, Gent i drugim. Izvršen je pretres prostorija 10 fudbalskih klubova.
  • fk

    13.10.2018 11:44
    Sta bi nasi drugo nego da muvaju .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.