Nestabilnost usporava reforme

Politička nestabilnost dovodi u pitanje dogovor o reformama koje je neophodno sprovesti do jeseni, smatra Milica Delević iz Kancelarije za evropske integracije.

Politička nestabilnost dovodi u pitanje dogovor o reformama koje je neophodno sprovesti do jeseni, smatra Milica Delević iz Kancelarije za evropske integracije.

Delevićeva je naglasila da je te reforme neophodno sprovesti do jeseni, kako bi EK preporučila da Srbija u decembru dobije status kandidata za članstvo u EU. Ona je za "Danas" ocenila da bi u vladajućoj koaliciji trebalo da prevlada svest o tome koliko je važno da se kriterijumi za dobijanje statusa kandidata ispune u predviđenom roku.

"Evropska komisija objaviće izveštaj 11. oktobra. Moramo biti svesni da ono što sada radimo i što ćemo raditi ulazi u taj izveštaj, koji bi trebalo da bude uvod u zvaničnu odluku Evropskog saveta za sticanje statusa kandidata, što bi trebalo da se desi u decembru", rekla je Milica Delević. Konstatovala je da se radi o reformama koje Srbija može da ispuni u tom roku, ali da je "pitanje da li će se to i dogoditi".

  • ja

    16.02.2011 09:04
    Koje reforme ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija