Nova žrtva paljenja strnjike, ministarstva formirala timove

Tomislav Marković (78) iz lajkovačkog sela Ratkovac nastradao je na svojoj njivi, dok je palio nisko rastinje.
Nova žrtva paljenja strnjike, ministarstva formirala timove
Foto: Pixabay (ilustracija)
Čovek je, dok je palio ostatke niskog rastinja, bio sam, a požar su primetili članovi njegove porodice, koji su videli ogroman dim iz njihove njive koja se nalazi pored reke Kolubare, preneo je "Blic".
 
U lajkovačkoj vatrogasnoj službi su rekli da, pored brojnih apela, svake godine u ovo doba imaju dnevno po dve-tri intervencije zbog požara na otvorenom prostoru, zbog paljenja niskog rastinja. Vrlo često se događa da ti požari ugrožavaju ljude i njihova domaćinstva, pa vatrogasci ponovo apeluju na građane da ne pale nisko rastinje.
 
Ministarstva formirala timove
 
Ministarstva unutrašnjih poslova i poljoprivrede formirali su zajedničke timove sa ciljem sprečavanja spaljivanja ostataka useva i drugog niskog rastinja na poljoprivrednom zemljištu.
 
Timovi su formirani od predstavnika Sektora za vanredne situacije, saobraćajne policije i poljoprivrenih inspektora.
 
Timovi su u četvrtak uveče obišli autoput, od Šida do Šimanovaca i tom prilikom su pripadnici Sektora za vanredne situacije ugasili dva požara, jedan na području opština Ruma, a drugi na području opštine Pećinci.
 
U toku je utvrđivanje identiteta ljudi koji su izazvali požare, kao i vlasnika, odnosno korisnika poljoprivrednog zemljišta, protiv kojih će biti podnete prijave.
 
Kontrole će, kako se najavljuje, biti nastavljene i narednih dana.
  • Ljiljana

    19.10.2018 17:00
    Stnjika i nisko rastinje su dve potpuno različite stvari

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.