Opomena pred otkaz jer se nije čekirao kad je išao na protest

Sindikalna organizacija kragujevačke fabrike Zastava oružje optužila je rukovodstvo za još jedan pokušaj da se "disciplinuje" predsednik sindikata Dragan Ilić.
Ilić je zastupnik društvenog kapitala u Skupštini Zastava oružja, a proletos je predvodio štrajkove oružara protiv privatizacije vojne industrije i umanjenja zarada, kada su zahtevani bolji uslovi rada.
 
On je rekao da mu je uručeno rešenje-opomena pred otkaz ugovora o radu zbog toga što se nije "čekirao" prilikom izlaska iz kruga fabrike zbog odlaska na protest koji su oružari održavali u aprilu i maju ove godine. 
 
U saopštenju koje je tim povodom objavio Samostalni sindikat fabrike podseća se i da je ranije po prijavi za nepoštovanje radne discipline u toku štrajka Ilić kažnjen tromesečnim umanjenjem zarade od 20 odsto. Istovremeno je protiv njega podneto i više krivičnih prijava zbog navodnog napada na predsednika Nadzornog odbora, pukovnika Ivicu Marjanovića, a podneta je i krivična prijava zbog navodnog napada na rukovodioca fabričkog obezbeđenja i ugrožavanja bezbednosti fabrike. 
 
Sindikat je naveo da je Ilić ranije "privođen i hapšen, kontrolisan od strane poreske i finansijske policije i one za privredni kriminal, prisluškuje mu se telefon i prati kretanje i imovno stanje". Po oceni fabričkog sindikata, "ovo je do sada nezabeležena kampanja progona radničkog predstavnika" kako bi se suzbilo moguće nezadovoljstvo radnika Zastava oružje zbog stanja u fabrici koje je "posledica poslovne politike". 
 
U saopštenju sindikat poziva kreatore politike progona sindikalnog lidera da prekinu sa hajkom i omoguće nesmetan rad sindikata u skladu sa konvencijama za Međunarodne organizacije rada.
  • Prisajebinjenje

    25.10.2018 15:37
    Samo vi vičite srbija srbija, gledajte pink i mrzite sve oko sebe. Ovi nas pljačkaju i ponižavaju svakog sata. Ali zato tri prsta, kosovo, bosna itd. A ljudi beže odavde.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.