Stefanović: Kompanije mog oca ni metak nisu prodale

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da nijedna kompanija njegovog oca, Branka Stefanovića, nije imala ni dinar prometa.
Stefanović: Kompanije mog oca ni metak nisu prodale
Foto: 021
Kako je rekao, to se vrlo lako može proveriti.
 
"Nijedna kompanija moga oca nije imala ni dinar prometa. Nikada ništa nije proizvela, kupila ili prodala. To vrlo lako može da se vidi. Ni jedan jedini metak", rekao je Stefanović u Skupštini Srbije odgovarajući na pitanje šefa poslaničke grupe Dveri Boška Obradovića da li je tačno da se njegov otac bavi trgovinom oružjem i da li je ocu dao novac za to. 
 
Stefanović je rekao da Obradović iznosi izmišljotine, a da je njegov partener u Savezu za Srbiju Vuk Jeremić bio ministar koji davao kompanijama dozvole za trgovinu oružjem. 
 
Stefanović je dodao da se neke evropske policije interesuju zbog pranja novca zbog Obradovićevih koalicionih partnera. 
 
"Videćemo u kakvom društvu sedi Obradović", kazao je Stefanović. 
 
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je ranije da je Branko Stefanović, otac Nebojše Stefanovića, blisko povezan sa trgovcem oružjem koji na prodaji naoružanja Saudijskoj Arabiji zarađuje desetine miliona dolara, a to oružje ilegalnim kanalima završava na ratištima u Jemenu i Siriji. 
 
"U poslednjih 20 meseci je iz Srbije u Saudijsku Arabiju izvezeno oružja u vrednosti od 220 miliona dolara. Jedna od najvećih firmi koja se time bavi je GIM, u vlasništvu Gorana Todorovića, čoveka koji je u poslu trgovine oružjem sa Brankom Stefanovićem, ocem Nebojše Stefanovića. Njih dvojica su osnovali i zajedničku firmu 'United BG', što je proverljivo u APR-u", rekao je ranije Jeremić.
  • Bata

    26.10.2018 09:07
    Čudno
    Kakva je to kompanija (ili kompanije) koja nije ostvarile ni dinar prometa. Da se ne radi o nekoj humanitarnoj kompaniji/organizaciji (mada mislim da i takve organizacije imaju dinarski promet (ali bez profita (bar tako bi trebalo))).
    Ako "tata" nije imao ni dinar prometa, onda nije imao ni profit i ta njegova kompanija će propasti, a on ostati gladan.
    Možda bi trebalo da se organizujemo i pomognemo čoveku.
  • Čučuk Stana

    26.10.2018 08:20
    Ko spominje dinare....milioni evra su u pitanju ...i dok se oni prepucavaju, nagone vodu na svoju vodenicu.... ja ne mogu da sastavim mesec bez *ebenog minusa u banci...sramota
  • nejasno

    25.10.2018 23:17
    Kompanije. U mnozini. Bez dinara prometa. O kakvim je kompanijama rec?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.