Đukić Dejanović: Isplata dugovanja majkama do kraja godine, zakon ide na doradu

Sva dugovanja majkama, porodiljama i trudnicama zbog kašnjenja davanja po Zakonu o podršci porodici sa decom biće isplaćena do kraja godine, izjavila je ministarka zadužena za demografsku i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović i najavila da će taj Zakon u cilju poboljšanja biti ponovo pred poslanicima za nekoliko meseci.
Đukić Dejanović: Isplata dugovanja majkama do kraja godine, zakon ide na doradu
Foto: 021
"Od 1. jula sva finansijska davanja idu majci, porodilji, trudnici, sve što je ranije iz administrativnih i drugih razloga kasnilo ispravlja se, sve što finansijski nije dobijano mesec za mesec ili je kasnilo dva do tri meseca biće isplaćeno svakoj ženi do kraja godine i čim to finansije omoguće", rekla je Đukić Dejanović u Skupštini Srbije odgovarajući na pitanja poslanika.
 
Prema njenim rečima, poslanici će najverovatnije krajem ove ili početkom naredne godine imati priliku da raspravljaju o dopunama i izmenama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.
 
"Izmene i dopune ne mogu biti proizvod želja već moraju biti zasnovane na ravnoteži između tendencija vlade da pronatalitetna politika bude prioritet države a u skladu sa mogućnostima", rekla je ona.
 
Prema njenim rečima, svi moraju da budu svesni da će taj Zakon morati da se popravlja u skladu sa popravljanjem materijalnog statusa države.
 
"Moraćemo da odvajamo sve više stimulativnih i finansijskih sredstava u cilju podrške roditeljstvu, za podizanje reproduktivnog znanja", izjavila je ona.
 
Ministarka je ocenila da je možda nekada bilo i boljih mera, ali je dodala da mora da se zna da nikada nije bilo većeg obuhvata građanki tom merom. Davanja za stimulaciju populacione politike nikada u Srbiji nisu bili veća nego sad, rekla je ona i dodala da je istina da je u implementaciji Zakona bilo nejasnoća.
 
"Vlada je upravo zbog nejasnoća i tendencija da ovo bude Zakon koji će se najčešće menjati formirala komisiju sa predstavnicima ministarstva, sekretarijata, statistike i za dečiju zaštitu koja dnevno prati primenu zakona", rekla je ona.
 
Dodala je da mora da se zna da postoji razlika između socijalne i populacione politike, koja ne pravi razliku u socijalnom statusu majke.
  • kenjator

    26.10.2018 11:47
    debilana od Trbije
    Koja smrdljiva parazitska faca, mene je sramota gde živim......
  • bagra

    26.10.2018 09:38
    jebanje naroda u mozak
    Jebena bagra.....
  • Svetlana NS

    26.10.2018 09:28
    Humanitarka
    Ako bude, a što ne bi moglo odmah? Jel dotle da pasemo travu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.