Ministarstvo finansija objavilo ko će dobiti koliko povećanje plate u 2019.

Prema uputstvu za pripremu budžeta, zaposleni u javnom sektoru sledeće godine mogu očekivati uvećanje plata od sedam do 12 odsto, objavilo je Ministarstvo finansija.
Ministarstvo finansija objavilo ko će dobiti koliko povećanje plate u 2019.
Foto: 021.rs
Najveće povećanje mogu očekivati zdravstveni radnici i to 12 odsto medicinski i stomatološki tehničari, a uvećanje od 10 odsto lekari. 
 
Sužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativne agencije i Ministarstva odbrane mogu očekivati devet odsto uvećanja plata. 
 
Devet odsto uvećanja plata planirano je i za zaposlene u osnovim i srednjim školama i u ustanovama visokog obrazovanja, ali i radnicima socijalne zaštite. 
 
Uvećanje od 8,5 odsto mogu očekivati zaposleni u Poreskoj upravi i Upravi carina, dok će drugi zaposleni u javnom sektoru, prema projekcijama Ministarstva finansija, imati sedam odsto uvećanja. 
 
Takođe, u 2019. osnovica za obračun i isplatu plata sudija isplaćivaće se 70 odsto iz izvora prihoda budžeta, a 30 odsto iz prihoda ostvarenih po osnovu naplate sudskih taksi koje pripadaju pravosudnim organima.
  • zoran

    12.01.2019 11:19
    a privatni sektor?
    Nijedan ne pisu na papiru koliko ce povecavati u privatnom sektoru, zasto? Najcesce ce dobiti povecanje u stranim privatnom sektoru nego domacim, zasto? Najverovatniji je porez na privatnom oko 20% a u stranim koliko porez uplacuju? Radim na domacem, plata 35.000 od prosle godine april 2018. do danas nista nije povecala, a u stranim ipak povecala 2-3 puta... kako i zasto? Od zavisnost porez koji nisu isti uplacivale... ili cista ili crna ekonomija ( najcesce u domacem), puno ili vise rade nego u drzavnom i kao u stranim sektoru.. Pravi zlo u domacem jer rade na crno ili korupcija ili zloupotrebljavaju zaposlenicima, sezonicima, ili drugim radnicima.. vise od 250 sati mesecno a zarade jedva na crno isplacuju, zbog poreza nekim ne placaju vec na ruke radnicima.. s najmanjem cenama u satima.. A drzava samo cute..kad govore od danas posle Nove Godine aktivniji u akciji za suzbijenje crnog ekonomije a ne vidim da li ce uradjeni?
  • Ana

    05.11.2018 18:34
    Bravo
    Lepe vesti. Najvece povecanje treba da dobiju lekari i vaspitaci.
  • Nemanja

    05.11.2018 17:31
    @He he he 05.11.2018 • 16:50
    @algebra
    "Zaposli se kod privatnika. Bićeš plaćen100%."

    Poznajete citaoca ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija