Vladimir Kostić ponudio ostavku na mesto predsednika SANU

Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti, Vladimir Kostić, najavio je da će sutra ponuditi ostavku svim odeljenjima SANU, što je epilog glasanja na Izbornoj skupštini te institucije.
"Smatram da ste mi ovim izborom poslali jasnu poruku. U toku sutrašnjeg dana sva odeljenja će dobiti moju ponuđenu ostavku na mesto predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti", rekao je Kostić nakon što je predsednik Izborne komisije, akademik Dejan Popović, saopštio rezultate današnjeg glasanja - da je u redovne članove od 18 kandidata primljeno 16, a u dopisne 14 od 26 kandidata.
 
"Radi se o činjenici da imamo potpuno drugačija shvatanja o ugroženosti Akademije, njenog mesta i njene budućnosti. U tom smislu biće mi veliko zadovoljstvo da otvorim politički prostor da na moje mesto dođe čovek kome ćete više verovati i koji će uspešnije voditi Akademiju", rekao je Kostić koji je tokom celog jednogodišnjeg izbornog procesa bio oštro napadan.
 
U nedavnom intervjuu za "Novosti" rekao je da je u proteklih nekoliko meseci o sebi čuo čudovišne tvrdnje, koje nisu tačne.
 
"Čuo sam da sam mason, da sam soroševac, da rukovodim 'žutom grupacijom' u SANU, da sam kripto SNS-ovac, Vučićev čovek, da sam obična 'crvena banda', naveo je tada Kostić. Predsednik SANU je tokom prethodnih meseci u više navrata skretao pažnju i na ugroženost pojedinih odeljenja zbog malog broja članova.
 
Nakon završetka Izborne skupštine Kostić nije želeo da daje izjave medijima, a njegovu odluku odbili su da komentarišu i članovi Predsedništva.
 
Upravnik Biblioteke SANU, akademik Miro Vuksanović je kratko rekao da je odluka predsednika Kostića neočekivana i da njegova ostavka ne može biti prihvaćena.
  • Autonomasch

    09.11.2018 01:00
    Ugasiti SANU
    Njihova pamet, znanje i iskustvo uvelo nas je u.Jogurt revoluciju i krvavi raspad SFRJ. Predlažem.njihovo ukidanje
  • @Petrovgrad

    08.11.2018 21:51
    Krestic je nula od istoricara
    Verujte u bajke koliko hocete, mrze nas ovi, mrze nas oni, svi su protiv nas (bajke kakve je Krestic sejao, naravno sa Milosevicem na kormilu) i dok nas svi mrze jer smo ''nebeski Bogom dan narod'' mi samo tonemo, tonemo i tonemo, vodicemo ratove gde ce ljudi ginuti i biti proterivani, ali bitno da su mitovi tu.
  • Петровград

    08.11.2018 20:17
    Steta

    Василије ултрадесничар? Вучићевска реторика?
    Недовршени и никада усвојени меморандум, који су имали и Словенци, један од разлога распада СФРЈ?
    Или је у питању хрватски национализам?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.