Za RTV 900 miliona dinara iz budžeta, RTS-u više od tri milijarde

U Ministarstvu kulture i informisanja Srbije očekuju da će javni servisi Radio-Televizija Srbije (RTS) i Radio-Televizija Vojvodine (RTV) i ove godine iz budžeta dobiti četiri milijarde dinara.
Za RTV 900 miliona dinara iz budžeta, RTS-u više od tri milijarde
Foto: 021.rs
Kako pišu Večernje novosti, 3,1 milijarda pripala bi RTS-u, a 900 miliona RTV.
 
"Ministarstvo kulture i informisanja uputiće Vladi Srbije predlog izmena Zakona o javnim servisima koje će podrazumevati da se RTS i RTV finansiraju iz budžeta naredne dve godine", rečeno je listu u Ministarstvu.
 
Dodali su da očekuju da će se taj predlog naći već na narednoj sednici Vlade.
 
Javni servisi se delimično finansiraju i od televizijske pretplate koja iznosi 150 dinara, za šta u Ministarstvu smatraju da je premalo. 
 
"Bilo bi logično da se pretplata poveća na 200 ili 250 dinara, ali to zavisi od Ministarstva energetike i rudarstva, koje je nadležno da predloge o pretplati upućuje Vladi Srbije, jer se računi plaćaju preko brojila za struju, koja su u nadležnosti EPS-a", naveli su iz Ministartva kulure i informisanja.
 
Podsećamo da je istovremeno to ministarstvo ove godine za osam konkursa za sufinansiranje medijskih projekata izdvojilo 275 miliona dinara.
  • Dejan

    09.11.2018 18:51
    info pare
    Da samo ulazemo ovoliko u poljoprivredu bilo bi dobro !! Ugasiti sve javne servise, info programa vala ima previse na internetu, ko jos prati politicke drame i lazi !!
  • frustronaut

    09.11.2018 18:29
    ...
    Ma mnogo je. Ugasiti i jedno i drugo.
  • Zoo

    09.11.2018 18:13
    Ma kakva pretplata?
    Za sta?
    Reprize?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.