Pala kriminalna grupa zbog pranja novca i poreske utaje

Ukupno 14 osoba uhapšeno je u akciji policijskih snaga i tužilaštva zbog sumnje da su izveli više krivičnih dela, među njima poresku utaju, zloupotrebu položaja odgovornog lica i pranje novca.
Pala kriminalna grupa zbog pranja novca i poreske utaje
Foto: 021.rs
Uhapšeni su A. K. (55), iz Beograda, osumnjičen da je organizator grupe, i M. M. (62), B. T. (38), Z. D. (27), P. V. (65), D. M. (45) i V. B. (36), svi iz Beograda, osumnjičeni da su pripadnici ove grupe. 
 
Kao pripadnici grupe uhapšeni su i D. K. (64), odgovorno lice firmi "Sremački tim" i "Mimi World", S.O. (56), odgovorno lice firmi "Tatmanc Impex" i "Five Mil Trading", A. N. (29), odgovorno lice firme "Niketal Angro", Z. J. (29), odgovorno lice firme "Ceart Exim", D. M. (26), odgovorno lice firmi "Lariki Tim" i "Pintila", T. M, (53), odgovorno lice privrednog društva "Tatmanc Impex", i J. K. (22), odgovorno lice firme "Ceart Exim" iz Beograda.
 
Postoji sumnja da su pripadnici ove kriminalne grupe u toku 2017. i 2018. godine, u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi, pronašli više privrednih subjekata sa teritorije Srbije koji su izvršili uplate na račune privrednih društava koja su bila pod kontrolom ove kriminalne grupe, a po prethodno ispostavljenim fakturama o navodno izvršenom prometu roba i usluga. 
 
Nakon toga, sredstva su podizali u gotovom novcu, po osnovu takođe fiktivnih računa o navodno izvršenim uplatama i vraćali ga odgovornim licima privrednih društava koja su izvršila uplate, a zadržavali proviziju u iznosu od oko šest do 10 odsto. 
 
Na ovaj način, pripadnici ove kriminalne grupe su do sada prisvojili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 5,8 miliona dinara. 
 
Protiv još sedam osoba, odgovornih lica privrednih subjekata, koje su izvršile novčane uplate na račune pomenutih firmi, biće podnete krivične prijave u redovnom postupku.
  • Hmmm

    10.11.2018 18:18
    Pintila ?
  • Ja

    10.11.2018 18:01
    Ovo mnoge firme rade. Vlasnik jedne firme ima svoju drugu konsultantsku firmu i svakog meseca sam sebi fakturise svoje konsultantske usluge i tako dize pare bez ikakvih poreza. Koliko sam cuo, to cesto rade i u IT firmama
  • bez zaštite

    10.11.2018 15:35
    Ovi ostaali vez zaštite ! Svi skorojevići danas peru lovu u ne plačaju porez !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.