VIDEO: Tramvaj izleteo iz šina u Beogradu, jedna osoba stradala

Jedna osoba je poginula, a šestoro je povređeno u nesreći koja se oko 8:15 časova dogodila na uglu Resavske i Krunske ulice u Beogradu, kada je tramvaj iskočio iz šina.
Teške povrede opasne po život zadobili su vozač tramvaja i vozač automobila "dačije" u koji je tramvaj udario. Oni su prevezeni u Urgentni centar.  Tri putnika iz tramvaja, među kojima je i trudnica, lakše je povređeno, i nalaze se u Urgentnom centru, dok je jedan putnik na Ortopediji na Banjici.
 
Pre nego što je izleteo iz šina tramvaj se sudario sa jednim automobilom, potvrđeno je u MUP-u. Prema rečima očevidaca, na raskrsnici gde se dogodio sudar nalazio se i jedan pešak, star oko trideset godina, koji je poginuo.
 
Direktor GSP-a Radiša Momčilović rekao je da je teško u ovom trenutku govoriti o okolostima pod kojima se nesreća dogodila, ali da je, prema nezvaničnim informacijama kojima raspolaže, automobil "dačia logan" prošao na crveno svetlo i udario u prednji deo tramvaja.
 
Od siline udarca tramvaj je izleteo iz šina, udario u drvo, pokosio pešaka i zaustavio se tik uz zid jedne zgrade, rekao je Momčilović.
 
"Imamo video snimak u tramvaju i video snimke sa okolnih objekata koji će nam pomoći da rasvetlimo pod kojim okolnostima se dogodila ova nesreća", rekao je Momčilović.
 
Policija je obavila uviđaj.
 
"Parking servis" je uklonio "dačiju", a radnici GSP-a pokušavaju da vrate tramvaj u šine, kako bi ga odvezli do najbližeg depoa. 
 
  • Nikola

    12.11.2018 21:47
    @neko
    Ne može se porediti tramvaj i voz. Tramvaj vozi po ulici i ničim nije zaštićen od drugih vozila, dok je za brze pruge obavezna denivelacija i ograda (kao na auto-putu). U ovom slučaju je automobil naleteo bočno na tramvaj, očigledno velikom brzinom, a nije tramvaj sam iskočio iz šina.
  • Stefan

    12.11.2018 20:49
    Alo
    Jel čitate vi vest,izleteo je zbog sudara sa automobilom,a ne zato što smo banana drzava
  • neko

    12.11.2018 15:55
    Dozvoliti da tramvaj izleti . Neshvatljivo . U pola sveta na sinama se bezbedno vozi 300km/h, a kod nas izlece tramvaj sa sina u centru grada, po suvom vremenu...grozno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija