Haradinaj: Taksa na proizvode iz Srbije može biti povećana

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je, komentarišući najavu Srpske liste da će posle odluke Vlade Kosova o uvođenju dodatne takse na robu iz Srbije delovati kao opozicija, a možda pozvati i na proteste, da je to njihova slobodna politička volja i da, što se takse tiče, ona može biti i povećana, javlja RTK2.
Haradinaj: Taksa na proizvode iz Srbije može biti povećana
Foto: Pixabay
"Što se tiče Srpske liste, to je njihova slobodna politička volja. Kosovska agenda se nastavlja. Rečeno je urađeno. Što se takse tiče, ona može biti i povećana", rekao je Haradinaj, upitan da komentariše odluku Srpske liste. U saopštenju Srpska lista je navela da je prinuđena da se odluči na ovakav vid političkog delovanja kako bi zaštitila vitalne interese građana srpske nacionalnosti, koji već trpe veliku štetu zbog protivpravnog delovanja Prištine.
 
"Srbi na Kosovu ne mogu i ne žele da budu taoci neodgovornih albanskih predstavnika i njihove demagoške i hirovite borbe za sopstveni politički opstanak. Srpska lista će, ukoliko se protivpravne mere Prištine ne povuku, građane pozvati na mirne proteste", navedeno je u saopštenju Srpske liste.
 
Predsednik skupštine Kosova Kadri Veselji rekao je da Demokratska partija Kosova neće dozvoliti da Srpska lista ucenjuje vladajuću koaliciju.
 
"Mi ne prihvatamo ničiju ucenu. Mi smo kao koalicioni partner odlučni da ovu vladu vodimo do 2021. godine i tako ćemo i raditi. Ne prihvatamo ucene, posebno ne od Srpske liste. Dakle, ona ne može uceniti DPK", rekao je Veselji, prenosi RTK2.
  • V

    13.11.2018 19:56
    @Cane liman
    au, Tači ne samo da je pročitao ovu vašu poruku, nego se i uplašio i ujedno zabrinuo.

    A šta vi to tačno čekate? Da vam se 2 miliona Albanaca dobrovoljno vrati?

    Šta ćete onda s njima? Će vam biti dragi sunarodnici? Ćete ih prihvatiti kao ravnopravne? Ćete prihvatiti Albanca kao predsednika (što je vrlo moguće ako njih 2 miliona složno glasa)?

    Nećete. Vas ne zanima stanovništvo nego teritorija i mitovi, zato ste vi i vama slični gubitnici koji su sve izgubili i sveli zemlju skoro na Beogradski pašaluk, s tendencijom daljeg smanjenja.
  • Cane liman

    13.11.2018 14:10
    Moze sve moze.... ali zapamti Tači NIČIJA NIJE DO ZORE GORELA.....čekali smo mi Turke 500 godina..... polako ima.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.