Srbija neće izručiti Crnoj Gori sina Svetozara Marovića

Miloša Marovića, sina bivšeg potpresednika DPS-a Svetozara Marovića, Srbija neće izručiti Crnoj Gori, jer ne postoji zakonski osnov za to, saopštio je njegov branilac Zdravko Begović.
Srbija neće izručiti Crnoj Gori sina Svetozara Marovića
Foto: Pixabay
"Miloš Marović je državljanin Srbije, a prema međunarodnom ugovoru koji su potpisale, Srbija i Crna Gora nemaju obavezu da izručuju sopstvene državljane osuđene do jedne godine zatvora. To je upravo slučaj sa Marovićem koji kaznu može da služi u Srbiji. Međutim, o tom zahtevu se tamošnje vlasti još nisu izjasnile", rekao je Begović za "Dan".
 
Iz crnogorskog Ministarstva pravde saopštili su, nakon potvrde da je Miloš dobio državljanstvo Srbije, da im se Ministarstvo pravde Srbije nije obraćalo povodom preuzimanja izvršenja kazne.
 
Za sinom Svetozara Marovića raspisana je poternica zbog izdržavanja jednogodišnje zatvorske kazne, a odluku je doneo kotorski Osnovni sud koji je izdao i nalog za hapšenje. Prethodno je isti sud odbio zahtev Miloša Marovića da mu odlože izdržavanje kazne jer se u tom momentu nalazio na lečenju u Beogradu. 
 
Marović je osuđen zbog nezakonite preprodaje opštinskog zemljišta kod Jaza. On je krajem 2015. godine potpisao sporazum o priznanju krivice sa Specijalnim tužilaštvom za organizovani kriminal. Specijalni tužilac tada je prihvatio Marovićevu ponudu da bude osuđen na jednogodišnju kaznu zatvora i da državi plati 380.000 evra. U tu kaznu mu je uračunat i pritvor u kojem je proveo mesec dana, tako da mu je ostalo da odsluži još 11 meseci.
 
Bez obzira na to što je odmah nakon izlaska iz zatvora u Crnoj Gori uzeo državljanstvo Srbije, u crnogorskom Ministarstvu pravde smatraju da to ne znači da može da služi zatvorsku kaznu u Srbiji, jer je pre, tokom i nakon okončanja sudskog postupka bio državljanin Crne Gore.
  • Srbija

    13.11.2018 13:14
    Sigurna kuca za zlocince i kriminalce.
  • Svašta

    13.11.2018 12:57
    Zašto se daje državljanstvo Srbije osdjenim licima ?
    Zar to nije prepreka za dobijanje državljanstva?
  • mile

    13.11.2018 10:36
    Zasto se ne isporuci???Stranac kriminalac....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija