Policijski sindikat: Sve više načelnika i policajaca odlazi u vozače i majstore

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije saopštio je da je nekoliko načelnika policijskih uprava širom Srbije već najavilo svoj odlazak sa funkcije.
Policijski sindikat: Sve više načelnika i policajaca odlazi u vozače i majstore
Foto: 021.rs
"Reprezentativni Policijski sindikat Srbije dužan je da obavesti javnost o sve lošijem stanju u kome se nalazi MUP Srbije", navodi se u njihovom saopštenju i dodaje da zbog ružnih međuljudskih odnosa, sprečavanja istrage organizovanog kriminala, nekoliko načelnika policijskih uprava širom Srbije već je najavilo svoj odlazak sa funkcije.
 
"Policajci više ne mogu da gledaju na kriminal koji se dešava, a da ne smeju da reaguju. Veliko je nezadovoljstvo, od običnih policajaca, do načelnika Policijskih uprava. Odluke se donose u malom centru moći, koji zvanično nema ingerencije da se bavi istragama organizovanog krminala, ali oni donose odluke ko će biti hapšen, a ko ne. Zbog takvog stanja, mobinga, ali i loših materijalnih i radnih uslova, policajci masovno napuštaju MUP Srbije", ističe u saopštenju predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović.
 
Prema podacima kolega iz više policijskih uprava u Srbiji, kako se navodi u saopštenju, samo za poslednjih nekoliko godina između osam i 12 procenata policajaca otišlo je iz službe, mahom da rade kao vozači i majstori u zemljama Evropske unije.
 
"Ako se ovim intenzitetom nastavi osipanje kvalitetnih kadrova, policija neće biti u mogućnosti da adekvatno štiti bezbednost građana Srbije. Zato apelujemo da se što pre popravi stanje u MUP-u Srbije, kako bi jednu od najvažnijih institucija u Srbiji sačuvali", dodaje Mijailović u saopštenju.
  • Podbarac Original

    13.11.2018 14:40
    @ Jovan
    Decko,problem i jeste u tome sto se sve uglavnom zna a nista se ne radi na tome.Svakom gradjaninu je zelja da ga stiti i cuva postena policija i tu ni nema zamerke ali problem nastaje kada dodje u relaciju policajac=kriminalac a to se zove organizovani kriminal.Dogadjaj u Arandjelovcu od juce ide u prilog tome a tako je u svakom gradu u Srbiji.Tekst je apsolutno istinit sa moje strane kao oobicnog gradjanina a ti pisi sta god hoces.
  • x

    13.11.2018 14:30
    y
    "... zbog (...) sprečavanja istrage organizovanog kriminala..."

    divlji zapad, čikago u doba prohibicije, šta je ovo?
    i ovako sve to lepo izađe u javnost i nikom ništa?

    bokte.
  • DonJuan

    13.11.2018 13:12
    Nista strasno, zaposlice nepismene, mlade, napredne uvlakace, koji ce igrati kako gazda svira, barem se u jadnim i raspalim drzavama uvek moze naci jeftina, poslusna radna snaga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.