Ristovski: Film "Kralj Petar Prvi" je kao holivudski spektakl

Naš film vizuelno deluje kao veliki holivudski spektakl koji košta 200 miliona dolara, rekao je glumac Lazar Ristovski koji igra naslovnu ulogu u filmu "Kralj Petar Prvi", čija je premijera zakazana za 5. decembar u Beogradu.
Pre projekcije trejlera za film "Kralj Petar Prvi" danas u Kombank dvorani, Ristovski je naglasio da se tako spektakularan film može snimiti samo u Srbiji uz pomoć štapa i kanapa.
 
"Mi smo uspeli tako nešto da izvedemo i film 'Kralj Petar Prvi' deluje kao istorijski ratni spektakl. Osim vizuelnog identiteta, najveća vrednost filma je priča o ljudima. O Kralju Petru u nekim situacijama u kojima ga publika ne očekuje i o malim ljudima, pre svega srpskom seljaku koji je iz opanaka prešao u cokule i postao veliki ratnik", kazao je Ristovski i dodao da film publici nudi i spektakl i emociju.
 
Ristovski je rekao da u središte priče osim Kralja Petra, film postavlja priče i malog Momčila Gavrića, najmlađeg vojnika u Prvom svetskom ratu.
 
"Imamo paralelne priče o običnim ljudima i u sudbinama koje su ih zadesile u Prvom svetskom ratu. Ovakav film Srbija do sada sigurno nije videla", kazao je Ristovski.
 
On kaže da je nezgodno govoriti o članovima familije koji su uključeni u snimanje filma.
 
"Mnogi već pričaju 'Evo sin mu režira, žena glumi...' Svi kažu da je Petar pokazao izuzetan talenat režijom filma 'Kralj Petar Prvi'. Moje je zadovoljstvo veliko što je to baš tako. Snimio sam do sada preko 80 filmova i retko sam imao prilike da radim sa ogromnim zadovoljstvom kao što je to bio slučaj sa filmom 'Kralj Petar Prvi'. Petar je umeo sa glumcima za vreme snimanja filma, a sa druge strane baratao je odlično svojim rediteljskim zanatom", kazao je Ristovski.
 
Petar Ristovski, Lazarov sin i reditelj filma kaže da je zajedno sa celom ekipom uspeo da snimi spektakl kakav srpska kinematografija još uvek nije videla.
 
"Na oglednim projekcijama ljudi koje sam pozvao da pogledaju film kazali su mi da su videli spektakl. Scenario sam potpisao zajedno sa Vladimirom Ćosićem i Milovanom Vitezovićem... Scenario je nastao po knjizi Milovana Vitezovića 'Čarape Kralja Petra'. Zadovoljan sam i siguran da će publika imati priliku da vidi nešto posebno u našem filmu", kazao je Petar Ristovski.
 
Glavne uloge u filmu, pored Lazara Ristovskog u ulozi kralja Petra Prvog Karađorđevića, tumače Radovan Vujović, Milan Kolak, Aleksandar Vučković, dečak Ivan Vujić, Danica Ristovski i drugi.
 
Dodajmo, nedavno je pokrenut i sajt posvećen ovom filmu.
  • Нови Сад

    13.11.2018 21:24
    @SOMBORKINJA STARA
    Драга Сомборкињо,
    Маните се РТС-а и актуелне политике, оличене у режији тог истог РТС-а.
    Нико не мрзи Србијанце од нас Војвођана, него политику, чији је тај исти РТС гласноговорник.
    Будите поносни на свог деда Лазу и не дозволите да његово херојско дело и дело његових исписника из Стапара, Сивца, ...
    буде провлачено кроз дневно-политичке играрије актуелне власти....
  • Драгољуб

    13.11.2018 20:48
    Лазар
    Сваком од вас "коментатора" који остављате коментаре једна порука:

    Види, овако, земљаче.... Лазар Ристовски није било ко па да се његов глумачки и режисерски кредибилитет доводи у питање. Човек је глумио у Кустуричиним филмовима, а има ли боље препоруке у свету кинематографије данас и за навек... Само да је одиграо оно у Андерграунду - ништа више, човек се уписао тамо где треба, а камоли Бело одело, Византијско плаво, оно кад глуми учу и т д
  • Dragan

    13.11.2018 19:56
    Film je vrhunski, efekti su odlicni, prica takodje.
    Ukusi su razliciti, ali vi ste toliko zadojeni mrznjom da je to nenormalno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija