Kriminalistička policija dobila 322 automobila

Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo je 322 vozila za kriminalističku policiju.
"Drago mi je da danas imamo priliku da poboljšamo uslove rada kriminalističke policije u svih 27 policijskih uprava u Srbiji i time im omogućimo da budu još efikasniji", rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.
 
On se zahvalio pripadnicima kriminalističke policije koji su, kako je naveo, u prethodnom periodu imali izuzetne rezultate, rešavali i najsloženija krivična dela i pokazali da država na njih može da se osloni. Ministar je ukazao da pripadnici kriminalističke policije moraju uvek da imaju dobru opremu i tehniku.
 
Kako je objasnio, vozila koja su danas uručena neće se koristiti u akcijama tajnog praćenja i nadzora, te stoga mogu biti predstavljena javnosti.
 
"Naš zadatak je da u ovoj i narednoj godini pojačamo operativne sposobnosti UKP-a, upravo kroz ovakve nabavke koje će im omogućiti lakši rad. Želimo istovremeno da pokažemo i građanima Srbije da imaju sposobnu, dobro opremljenu i organizovanu policiju", istakao je Stefanović.
 
Ministar je dodao da će težište rada Ministarstva u narednoj godini biti i obnova policijskih stanica i investiranje u informatičku opremu, što će omogućiti građanima da efikasnije i brže obave svoje poslove.
  • Обсервер

    14.11.2018 10:27
    Паралелно
    Па сада морамо подизати и нове затворе, бокте, кад се они сад размиле у тим аутомобилима, нема више ни пишања на јавном месту. Колико оно беше Шведска има државних аутомобила...? Све смо уредили и здравство и пензионо и социјалу и ретке дечије болести.... ово је надградња, корак у будућност. Једино ми није јасно, да ли ће инспектори имати своје возаче, или ће сами да возе те аутомобиле. По свему се очекује пораст криминала, а због чега пораст ?
  • Nina

    14.11.2018 07:35
    Za sta?
    Da se voze i trose nas novac! Da iz redovova policije diluju drogu,da brane ili sakrivaju nezakonita dela svojih najblizih...
    Vratite vi srednje i visoke skole za skolovanje policajaca, ulozite da kadar bude na profesionalnoj visini ,da bude to ozbiljno zanimanje a ne jednogodisnje kursadzijekoje treba da budu vislji od 163 ...
    Da skole budu prilagodjene novonastaloj situaciji i ovakvom razvoju kriminala! Slicno specijalnim jedinicama!
    Onda mozemo razgovarati o ozbiljnom suzbijanju kriminala!
    Pa mi onda nece biti zao i sto trose poreske pare !!!

  • x

    14.11.2018 07:07
    y
    istog dana kada se objavi ovo, objavi se i ova vest
    https://www.021.rs/story/Info/Srbija/201521/Policijski-sindikat-Sve-vise-nacelnika-i-policajaca-odlazi-u-vozace-i-majstore.html
    gde se kaže:
    "Odluke se donose u malom centru moći, koji zvanično nema ingerencije da se bavi istragama organizovanog krminala, ali oni donose odluke ko će biti hapšen, a ko ne."

    dakle, nabavljamo 322 pretpostavljam nova automobila za kriminalističku policiju (žao mi je što nisu navede marke, tipovi i cene), za ovu istu organizaciju u kojoj se odvija, citiram prethodno pomenut članak, "sprečavanja istrage organizovanog kriminala"?

    i nikom ništa?

    bokte.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija