Glumci: Smena upravnika i Upravnog odbora Narodnog pozorišta ili štrajk

Članovi Dramskog sindikata Singlus u dopisu Ministarstvu kulture i informisanja traže sastanak radi rešavanja krize u Narodnom pozorištu, traže i smenu upravnika pozorišta Dejana Savića i Upravnog odbora te kuće, te u protivnom najavljuju štrajk za 16. novembar.
Glumci: Smena upravnika i Upravnog odbora Narodnog pozorišta ili štrajk
Foto: Pixabay
U dopisu Ministarstvu, predstavnici Singlusa napominju da komunikacija sa upravnikom pozorišta Dejanom Savićem i članovima UO nije moguća zbog svih uvreda, pretnji i zastrašivanja kojima su zaposleni bili izloženi od početka protesta, iniciranog lošim planiranjem finansija i repertoara u 150. jubilarnoj sezoni.
 
Iz sindikata poručuju da znaju da bi predstojeća reorganizacija Narodnog pozorišta bila moguća bez velikih potresa i rezova samo ukoliko bi je sprovodili profesionalci koji poznaju pozorište i njegove optimalne potrebe.
 
"Tim koji možemo da formiramo unutar kuće poseduje kompetentnost i stručnost, kao i iskustvo rada u specifičnom organizacionom modelu kao što je Narodno pozorište. Početak profesionalizacije načina rada i racionalizacije organizacionog modela Narodnog pozorišta može predstavljati istinsko obeležavanje jubileja i početak reforme teatra", napominju.
 
Smenu Dejana Savića, kako kažu, traže "zbog nemara koji je pokazao prema instituciji od izuzetnog nacionalnog značaja, zbog zastrašivanja i zlostavljanja zaposlenih, zbog osnovanih sumnji za nesavesno finansijsko poslovanje, zbog toga što nije učinio ništa da poboljša osnovne uslove za rad zaposlenih, ali i zbog svega što je rekao u medijima prethodnih dana, kao i zbog pritiska na zaposlene koji su sve perfidniji iz dana u dan".
 
Sindikat traži i smenu Upravnog odbora, te najavljuje da će odluku o stupanju u štrajk ostaviti na pisarnicama Narodnog pozorišta, Ministarstva kulture i informisanja i Vlade Srbije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.