Drobnjak: Tražimo povećanje putarine i naplatu i na magistralnim putevima

Vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak izjavio je da će od Vlade Srbije ponovo tražiti povećanje putarina na autoputevima za 10 odsto, ali i uvođenje naplate putarina na magistralnim putevima za vozila teža od 7,5 tona.
Drobnjak: Tražimo povećanje putarine i naplatu i na magistralnim putevima
Foto: 021.rs
"Kamioni izbegavaju naplatu putarine na autoputevima, onda neka plaćaju na magistralnim putevima, to je važno i zbog bezbednosti saobraćaja", naveo je Drobnjak, a prenosi B92.
 
Istovremeno, kako je kazao, Putevi Srbije će od vlade tražiti povećanje cena putarine za "samo 10 odsto". Na pitanje zašto kaže samo, odgovorio je da je u Srbiji "najpoštenije plaćanje putarine".
 
"Koliko pređete kilometara toliko platite", kazao je.
 
Kamere za merenje brzine na autoputevima
 
Drobnjak je najavio da će od marta ili aprila naredne godine na autoputevima biti postavljeni paneli sa kamerama koji će meriti brzinu kretanja automobila i koji će sadržati važna obaveštanja za vozače, poput uslova na putu ili o saobraćajnim nesrećama.
 
"Kamere na portalima će sve vreme snimati, softver računa prosečnu brzinu vozila, mi to šaljemo policiji, a oni na kućnu adresu", objasnio je.
 
Prema njegovim rečima, na taj način bi se ispravila manjkavost prethodno uspostavljenog sistema kojim se brzina merila na naplatnim stanicama.
 
"Više neće biti moguće da se prekorači brzina pa da se sedne na pumpu i popije kafa do sledeće rampe. Paneli će biti postavljeni na manjim udaljenostima", rekao je Drobnjak.
 
Dodao je da će strani državljani dobijati od policije kazne na naplatnim stanicama, koje će odmah biti i naplaćene.
  • Putari

    16.11.2018 20:39
    Smenite više tog klovna Drobnjaka, koliko gidina je u v. d. stanju, da li je to stanje u skladu sa zakonom.....
  • Niko

    16.11.2018 19:29
    Udri
    Majko Božija... ovo je totalna ludost od države... ne verujem..... ima više autoputa oko Minhena nego u celoj Srbiji... kvalitet puta smešno je porediti a ne placa se.... ovi napredni nespsosobnjakovici nisu sposobni ni za šta osim da nas prodaju kao robove strancima za rad u halama... jeftiniji smo od Kineza i Indijaca... ustani Srbijo...
  • mile

    16.11.2018 17:02
    Nesposobnjakovici, od glave pa na dole.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.