Penzionerima dve jednokratne pomoći u 2019.

Penzioneri sa najnižim primanjima u Srbiji do kraja godine neće dobiti jednokratnu pomoć, ali će naredne godine ona stići i to dva puta, navode "Novosti".
Penzionerima dve jednokratne pomoći u 2019.
Foto: 021.rs
"Novosti" navode da će iznos od, kako se procenjuje, 6.000 ili 7.000 dinara, dobiti penzioneri sa najnižim primanjima, odnosno sa čekovima ispod 32.285 dinara, a na tom spisku je oko 1,3 miliona korisnika.
 
Podseća se da su prošle godine u novembru penzioneri dobili po 5.000 dinara i očekivali su da će pomoć stići i ove jeseni. "Novosti" navodi da s obzirom na to da je nedavno ukinut Zakon o privremenom umanjenju penzija, novca u državnoj kasi nema i za novčanu pomoć.
 
Momo Čolaković iz PUPS-a rekao je tom listu da će "pomoć stići već na proleće, a sledeća na jesen".
 
"Posebnim članom zakona planiran je ovaj novi vid pomoći najstarijima. S druge strane, usklađivanje penzija mora da postoji za sve od najnižih do najviših iznosa, dok o onima sa najmanjim čekovima država mora dodatno da brine. Osim države, mislim da bi tome trebalo da se priključe i lokalne samouprave", smatra Čolaković.
 
Navodi se da u nedavno usvojenim izmenama Zakona o PIO stoji da će Vlada utvrđivati kada je ta pomoć neophodna za većinu korisnika, kao i iznos koji će im biti isplaćivan.
 
"Novosti" navode da je u 2016. za jednokratnu pomoć za sve penzionere izdvojeno oko 8,5 milijardi dinara, dok je prošle godine u ove svrhe iz državne kase dato 8,85 milijardi dinara.
  • AnitA

    29.08.2019 02:59
    tesko nama
    Zar vas nije sram da lazete ovaj jadan narod?Gde je prva jednokratna pomoc sto je trebala biti na prolece jos isplacena?Kako vas nije sramota da date nekim ljudima penziju od 7 hiljada din mesecno penziju a drugima da dajete penziju od 30 hiljada dinara pa nadalje?Jel vi znate koliko para ljudima treba mesecno za njihove potrebe(hrana,struja,voda,lekovi i ostalo)???Sramota Predsednice.Sramota.
  • Stevan

    24.08.2019 19:56
    Dokle laznih obecanja
    Nisam zavrsio pravni fakultet nisam ni bio djak genercije Ali Sam dobro znao sabiranje a jos bolje oduzimanje Dali nas Baron m. Misli da smo svi mi penzioneri seinilne budale hvala my na pismu Ali bolje da name he poslao razglednicu praseta da bar u slici vidimo prase.
  • Slavisa

    19.08.2019 07:59
    Kada
    Zasto je slagano za pomoc iz dva dela siromasnim penzionerima rvo vec ce skoro jesen a ni prvi deo nije bio. Dali to samo kad su izbori? Sramota ne zbog novca vec zbog lazi.bpozdrav predsedniku. Koji laze cim otvori usta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.