Turski tok će ipak ići kroz Srbiju

Ruska kompanija "Gasprom" donela je odluku da gasovod "Turski tok" nastavi svoju trasu kroz Bugarsku, Srbiju, Mađarsku i Slovačku.
Turski tok će ipak ići kroz Srbiju
Foto: Pixabay
Takođe, počele su sve pripremne procedure u tim zemljama, piše ruski list "Komersant".
 
Kako se navodi, prve isporuke gasa u Bugarsku i Srbiju počeće 2020. godine, do Mađarske će ruski gas stići samo godinu dana kasnije, što će omogućiti ruskoj kompaniji da do 2022. godine u potpunosti obustavi isporuku "plavog energenta" preko Ukrajine.
 
"Komersant" ukazuje da je ovo takoreći "Južni tok" koji je Evropska unija obustavila još 2014. godine pod pritiskom SAD. Kako se ocenjuje, ovog puta će biti drastično komplikovanije uticati na to da se projekat obustavi jer "Gasprom" u potpunosti poštuje zakone Evropske unije.
 
Iako je Grčka takođe u planu da se priključi ovom gasovodu, kako ocenjuje "Komersant", još uvek nije najjasnije kako će to izgledati.
 
Pretpostavlja se da će se Grčka spojiti na taj krak preko Bugarske ili pak da zameni azerbejdžanski gas na ruski nakon bude završena izgradnja gasovoda "TAP", što je takođe planirano za 2020. godinu.
  • Mitar

    22.11.2018 12:39
    Svi pozivi za bežanje dece odavde, su deo zloslutnog cilja i propagande, koja ovaj prostor zeli da isprazni od starosedeoca i da ga naseli izbeglicama. Nadam se da pisci takvih komentara dobijaju makar neki novac za to sto rade, da nisu kako bi njihovi nologodavci rekli "usefull idiots".
  • Ns 49

    22.11.2018 11:35
    Onima koji stalno ponavljaju da našu zemlju treba napustiti poruka je: Sram vas bilo.
  • ***

    22.11.2018 10:46
    Rusko zlo. Jadne zemlje koje ce biti zavisne od ruskog gasa u buducnosti. Od ove budalastine treba odustati sto pre kako bi osigurali nasoj deci bolju buducnost. Od ovoga ce samo Bajati i koferce imati neke koristi. Deco, bezite odavde sto pre i sto dalje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija