Bujošević: Pretplata bi mogla da poskupi, ali ne mnogo

Generalni direktor Radio-televizije Srbije Dragan Bujošević izjavio je da će država najverovatnije nastaviti da finansira javni servis, uz televizijsku pretplatu koja bi iduće godine mogla da poskupi, ali kako je rekao, ne mnogo, jer će cena ostati niža od dva evra.
Bujošević je na okruglom stolu o finansiranju javnih servisa rekao da je u protekle tri godine obezbeđeno stabilno finansiranje RTS, od kada je Vlada Srbije krajem 2015. odlučila da iz budžeta finansira javni servis, što ističe krajem ove godine.
 
Državni sekretar zadužen za medije u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović izneo je stav Ministarstva da je za Srbiju važan jak i dobar javni servis i da je njihov predlog da se budžetsko finansiranje javnog servisa nastavi i u naredne dve godine.
 
Podsetimo, od januara 2016. godine račun za električnu energiju svim potrošačima je 150 dinara viši jer toliko iznosi taksa za javni medijski servis. 
  • @Xyz

    22.11.2018 21:11
    Zasto? Zato sto im se hoce. A i moze. Dignite na 5 eura. Moze i 10. Kako uopste odrediti cenu usluge koju naplacujes nekom, kad tom nekom ta usluga ne treba i ne koristi je, a s druge strane imas moc da mu novce uzmes? Odvalis kako ti se hoce.
  • Xyz

    22.11.2018 16:16
    Zasto
    Zasto gradjani trebs da placaju tv pretplatu kroz racune za struju kada broj brojila nije jednako broju tv aparata a i tv program je nemoguce gledati bez nekog od operatera kablovske i ako se njima placa onda oni treba deo toga da usrupe javnom servisu koji usput bas i nije javni i neutralan
  • Shimmy

    22.11.2018 16:09
    zasto?
    ako je servis vec finansijski nezavistan, zasto se daju videti samo vladajuci politicari...?
    ovi su uspeli da naprave propagandnu masinu za 25% stanovnistva (glasace sns-a). tako sto ce je placati 100% stanovnistva

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija