Prokuplje postalo grad

Prokuplje je postalo grad na osnovu novog Statuta koji je usvojen na sednici Skupštine opštine.
Obrazlažući tu odluku, predsednik do sada Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović rekao je da će promenjeni status "znatno uticati na poboljšanje uslove života i povećanje standarda Prokupčana".
 
"Kada neku opštinu proglasite za grad, ona mora da ima i sve atribute grada koji će je činiti centrom i motorom rasta i razvoja celog ovog kraja", rekao je Simonović.
 
Na sednici je rečeno da predstoji veliki posao za opštinsku administraciju, skupštinsku i pravnu službu koje će u roku od šest meseci morati da usklade sve postojeće pravne akte sa novonastalim stanjem.
 
Opozicioni odbornici Demokratske stranke nisu glasali za novi Statut grada uz obrazloženje da se nisu stekli uslovi za stavljanje ove tačke na dnevni red skupštinskog zasedanja, jer nije ispoštovana procedura.
 
Šefica odborničkog kluba DS Gordana Kostić rekla je da će se istorijska prekretnica za građane Prokuplja dogoditi onog dana kada oni budu živeli bolje i ne budu razmišljali kako će preživeti od plata koje im pokrivaju troškove života od samo pet dana u mesecu.
 
Izmenama zakona o lokalnoj samoupravi i o teritorijalnoj organizaciji Srbije, 20. juna, Skupština Srbije je Opštinu Prokuplje proglasila gradom.
  • Sale

    26.11.2018 01:57
    Komit juzna Srbija
    Pozdrav za Toplicane!
  • Nada

    23.11.2018 18:55
    Čestitam
    A hoće li se i dalje zvati Prokuplje ili će vratiti staro ime-Magarevo? ;-)
  • Комит јужна Србија

    23.11.2018 13:41
    @Limanac
    Лиманац, треба да знаш да је ПРокупље и седиште Топличког округа а не само седиште општине. Такође Прокупље има 50.000 становника.
    Па те сходно томе молим да ми одговориш која је то општина у Војводини која је и седиште округа, а притом има више од 50.000 житеља нема статус града?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija