Mađarski carinici u "belom štrajku", na Horgošu čeka 400 kamiona

Oko 400 kamiona čeka da prođe granični prelaz Horgoš jer su mađarski carinici od juče u "belom štrajku" i rade smanjenim kapacitetom, kažu u Upravi carina.
Mađarski carinici u "belom štrajku", na Horgošu čeka 400 kamiona
Foto: 021.rs
U upravi navode da su juče počele da se formiraju kolone kamiona te da su kamioni iz Srbije i po deset sati čekali da uđu u Mađarsku, dok je jutros situacija nešto bolja.
 
Za 24 sata u Mađarsku je ušlo oko 600 kamiona iz Srbije, dok se u koloni sa naše strane trenutno nalazi oko 400 teretnjaka.
 
Granična međuzona je popunjena, kažu srpski carinici i objašnjavaju da mađarske kolege rade smanjenim kapacitetom navodno zbog pojačane kontrole migranata i prave pauze u propuštanju vozila.
 
U Srbiju je juče na ovom graničnom prelazu ušlo oko 400 kamiona iz Mađarske, a u Upravi napominju da naša strana radi punim kapacitetom.
  • M

    23.11.2018 18:16
    Madjarski carinici su veoma korumpirani, do granice bezobrazluka. Autobuse maltene reketiraju. Ako dovoljno putnika ne stavi po 5 evra u plasticnu casu, zaustave na 2 sata i pretresaju sve torbe. To se godinama radi, a vozac pred granicu na razglas kaze da skupimo pare za carinike. Ni nasi nisu mnogo bolji, ali bar ne maltretiraju toliko.
  • Kamiondzija

    23.11.2018 17:05
    uvek
    Oni su uvek u "belom strajku" Eeee a kad stigne zbog tog njihovog nerada austrijski polizei u kontrolu,onda se satrase od posla,otvorena po 3 saltera za papire,inda s ene prima mito i i de sve kako treba. Ovo treba dici na nivo drzave,ali nasu drzavu bas briga. Tacno je,nasa carina radi svaka cast,ali zato madjari...uzas. I nikom gore u evropi ne mozes da objasnis zasto se ne postuju termini,zasto ne mozes da stignes na vreme za istovar i sve. Madjari nas lagano sistematicno gase,tj.sve koji tuda prolaze.Teski nerad.
  • Prle

    23.11.2018 13:49
    Ahaha
    Madjari kad god uhapse svoje korumpovane carinike oni odmah u strajk,a svi znamo kako oni funkcionisu 50-100 eura i prolazi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija