Kokan Mladenović u Aleksincu pozdravio "prognanog" Sergeja Trifunovića

Festivalski odbor 7. Festivala prvoizvedenih predstava u Aleksincu izbacio je predstavu "Utopljena duša" sa Sergejom Trifunovićem, ali im je "promakao" Kokan Mladenović.
Mladenović je u petak uveče nakon izvođenja njegove predstave "Jami Distrikt", koja se našla u takmičarskom programu festivala, izašao na binu, osudio ono što se desilo Sergeju Trifunoviću i pozvao publiku da ga pozdravi, što je ona prihvatila. Na platnu se pojavila Trifunovićeva slika, dok se salom prolamao aplauz.
 
- U vašem gradu su neki ljudi koje je vodila glupost, zaslepljenost i mržnja pre nekoliko dana doneli neke katastrofalne odluke. Očekuju da mi glumimo majmune za njihova politikantska dokazivanja - rekao je između ostalog Mladenović.
 
Prethodno je otac Sergeja Trifunovića, Tomislav - zbog koga je navodno predstava "Utopljena duša" skinuta sa repertoara jer je obavljao funkciju umetničkog direktora festivala, pa bi došlo do "eventualnog sukoba interesa" - podneo ostavku na funkciju, ocenivši da se radi o političkoj odmazdi prema njegovom sinu.
 
Do kraja Festivala u Aleksincu trebalo bi da budu odigrane predstave "Bolivud" Narodnog pozorišta u Beogradu, potom "U čije ime" niškog Narodnog pozorišta, "Serbio, zemljo roda moga - Sterijin put u Srbe" Narodnog pozorišta iz Užica, dok je za sam kraj planirano izvođenje predstave izvan takmičarskog programa "Kraljice" (Bitef teatar i Narodno pozorište iz Sombora) u režiji još jednog člana "klana Trifunović" - Branislava.
 
Šušljik: Slučaj izbacivanja predstave - politički idiotluk
 
Govoreći o skandalima koji prate pozorišni festival u Aleksincu, glumac Goran Šušljik je rekao da se ne treba igrati sa umetnicima, niti sa ljudima, kao i da se ne sme očekivati da ćemo zauvek pristajati na takvu vrstu bizarnih i nemogućih odluka.
 
Festivalski odbor je u poslednjem trenutku odlučio da predstava "Utopljena duša" ne bude igrana na Festivalu. Kao razlog za ovakvu odluku navedeno je to što glavnu ulogu igra Sergej Trifunović i da je moguć "sukob interesa" pošto je Tomislav Trifunović, Sergejev otac, jedan od selektora i umetnički direktor ovog festivala. Šušljik ocenjuje da jedini razlog zašto je ta predstava otkazana jeste naravno to što je Sergej Trifunović u toj predstavi.
 
"Pritom on igra Disa. On je na sceni glumac koji igra lik... ima mnogo apsurda u tim odlukama, obrazloženje tih odluka je besmisleno, taj gest je politički idiotluk, i to će se nekome kad tad obiti dobro o glavu, a već se obilo", zaključio je Šušljik.
  • Kupićeš više

    25.11.2018 07:46
    @očigledno
    Nije "ko", nego "šta". Ako se okupate u NJegovoj svetlosti i stanete pod NJegove skute i vi ćete kupiti više. :D
  • Nizina

    25.11.2018 05:49
    Jedared
    Kada padne Vucic sa vlasti, napraviti album cankolizaca i uvlakaca da deca znaju sta su beskicmenjaci!
  • Batica

    24.11.2018 23:27
    Kako rsde, tako će i proći. Ovakav neviđen progon umetnika je viđen samo kod lažnih komunista.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.