Stotine kamiona blokiralo carinu u Beogradu

Nekoliko stotina kamiona stvorilo je dugačku kolonu i veliku gužvu danas na autoputu Beograd - Niš, nedaleko od Bežanijske kose i skretanja za Kvantaš i carinski terminal Beograd.
Razlog je još jedan u seriji protesta prevoznika koji su parkirali svoja vozila u zaustavnoj traci na autoputu i najavili da će tu ostati sve do 20 časova.
 
Organizator protesta je Udruženje "Međunarodnog transporta" iz Kraljeva, koje u svojim zahtevima traži bolje uslove za srpske prevoznike.
 
"S obzirom na to da zadržavanja na granicama i unutrašnjim carinarnicama traju previše dugo, tako da broj kilometara, a time i ostvareni prihod nije u skladu sa realnim mogućnostima, a utiče i na napuštanje naših vozača i odlazak u druge zemlje, tražimo da se preduzmu sve mere da se zadržavanja na granicama svedu na razumnu meru, a na unutrašnjim terminalima dovedu na nužan minimum", obrazložili su u saopštenju iz ovog udruženja i dodali da je naplata parkiranja u carinskom postupku protivzakonita te zahtevaju hitno ukidanje.
 
Iz Uprave carine kažu da ovo nije prvi najavljeni protest Udruženja "Međunarodnog trasporta". "Vozači imaju listu sa puno zahteva koje žele da se ispune, kao i da razgovaraju sa nekim zvaničnicima u Vladi. Ovo im nije prvi protest", rekli su iz Uprave carine.
  • Cju

    26.11.2018 20:41
    Podrska.
  • Talac

    26.11.2018 16:11
    E pa glasajte za ulazak u EU pa necete cekati na granicama. Sve je povezano. Ne moze "Kosmet je srce Srbije" i tri prsta i progres.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.