Uništeno više od 18.000 komada ilegalnog oružja

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je u Srbiji u prethodnoj godini uništeno više od 18.000 komada ilegalnog oružja, saopšteno je iz njegovog kabineta.
Uništeno više od 18.000 komada ilegalnog oružja
Foto: Pixabay
"Reč je o oružju koje je zaplenjeno od izvršilaca krivičnih dela ili su ih građani sami predali", kazao je on na okruglom stolu "Ilegalna trgovina malokalibarskim i lakim naoružanjem i eksplozivnim materijama".
 
Stefanović je podsetio da je njegovo ministarstvo od 2014. do 2018. sprovelo tri procesa legalizacije oružja, i da su od 1. juna prošle godine pooštreni zakoni, tako da su sada za posedovanje ilegalnog naoružanja predvidjene krivične sankcije od dve do 12 godina zatvora.
 
"Ministarstvo je iniciralo pooštravanje sankcija u ovoj oblasti i sada je posao u najvećoj meri na sudovima koji treba da krenu to da sprovode, jer svaka sankcija koja nije najoštrija ili koja je nedovoljno oštra stimuliše nekoga da poseduje ilegalno oružje i da eventualno tim oružjem počini neko krivično delo", rekao je Stefanović.
 
Govoreći o partnerskom odnosu srpske i švedske policije koji doprinosi većoj bezbednosti gradjana obe države, Stefanović je ocenio da postoji i zajedničku posvećenost u borbi protiv krijumčarenja oružja, municije i eksploziva.
  • Čaura

    26.11.2018 20:33
    Uništili kao i drogu sto spaljuju.
  • Buši, buši, ha-ha-ha

    26.11.2018 20:24
    Samo uništavaj
    Sve je u uništavanju.
    Najpametnije. Ne daj Bože, da ste sačuvali u kakvom magacinu ili zakopali.
    Treba samo da se kupuje od onih koji su zauzeli pozicije.

    Međutim, čitav zakon o legalizaciji koji nam je podmetnut od zapada.... kao rezultat će imati veliki broj ljudi koji overeno od stručnjaka nisu dužni da prime oružje tokom mobilizacije.

    Pa čik neka ih neko natera i na sebe preuzme odgovornost što je čoveku dao oružje -a lekarski pregled mu to brani.
  • Vule

    26.11.2018 18:09
    E tu je problem
    Kako bez alata nema ni zanata, kako ostvariti rumunski scenario?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.