Udruženje građana tuži Vladu jer im nije omogućen uvid u spise o Miloševićevoj vili na Dedinju

Udruženje građana za povraćaj oduzete imovine Beograd podnelo je Upravnom sudu u Beogradu tužbu protiv Vlade Srbije, jer nije omogućen uvid u spise Komisije za stambena pitanja Vlade Srbije iz 1999. godine koji se odnose na dodelu i kasniji otkup vile na Dedinju, koja je tako pripala nekadašnjem predsedniku Jugoslavije Slobodanu Miloševiću.
"Državno pravobranilaštvo Srbije je pokrenulo i dobilo sudski spor, te je ovaj otkup sudski osporen, pa ostaje nejasno, ko u Vladi Srbije nakon skoro 20 godina od pokušaja pljačke ove državne imovine, kada su svi rokovi za eventualne krivične postupke odavno zastareli, i dalje skriva ovu dokumentaciju", navodi se u saopštenju.
 
Kako se navodi, taj nezakoniti otkup državne vile na Dedinju poslužio je kasnije za spajanje i pokušaj krađe državnog građevinskog zemljišta u površini od skoro 80 ari, vrednog najmanje 10 miliona evra.
 
"U konkretnom slučaju, ovih sadašnjih 79 ari i 38m2 državnog zemljišta, sada u Užičkoj 34, bivši vlasnici su poznati za dva dela parcele - jedan deo, potražuju naslednici Selimira Antonijevića, dok je drugi deo oduzet u Holokaustu stradalim ćerkama Gece Kona, Elviri Bah rođenoj Kon i Hercog Melvini rođenoj Kon", navodi se u saopštenju.
 
Kako se dodaje, tužba je podneta jer po pitanju informacija koje se traže od Vlade Srbije nije moguće pokretanje postupka žalbe Povereniku za informacije od javnog značaja.
  • БЛОК

    29.11.2018 22:08
    @Таса 1951
    Ако немаш пара за карту, дајем прилог.
  • Tasa 1951

    29.11.2018 20:40
    Samo bezanija odavde deco
    Milosevic je u stvari ogledalo naroda koji ga je i glasao.Cast pojedinicima koji vise ne zive u Srbiji ili se spremaju da odu ako nisu vec otisli od ovog malo je reci pokvarenog i zlog naroda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija