Kosovska Vlada ne odustaje od taksi, ali nije sve podložno carinjenju

Kosovska Vlada ne odustaje od taksi povećanih za 100 odsto, pa je portparol kosovske Carine Adriatik Staviljeci objasnio šta ne podleže taksama.
 Kosovska Vlada ne odustaje od taksi, ali nije sve podložno carinjenju
Foto: Pixabay

"Jedino što jedna osoba može da prenese i što ne podleže carinskoj kontroli su stvari za ličnu upotrebu u iznosu od 175 evra", rekao je Stavljeci.

On je naveo da je to vrednost koja znači da se ne radi o komercijalnim količinama robe, prenosi RTK2.
 
Stavljeci tvrdi da je zbog uvođenja taksi smanjen uvoz robe iz Srbije i BIH.
 
"Od uvođenja ove odluke zabeležili smo da su samo dva kamiona ušla, jedan iz Srbije i jedan iz BIH. Oni su platili ovu taksu od 100 odsto", naveo je Staviljeci, dodajući da odluka kosovske Vlade ne pogađa robu koja se iz Srbije, preko Kosova, prevozi u Albaniju i Makedoniju.
 
"Spremite se, potrajaće", poručuje danas kosovski premijer Ramuš Haradinaj i ponavlja da povećane takse za Srbiju mogu ostati na snazi do priznanja nezavisnosti Kosova.
 
"Kažu da je to za dnevnu politiku, ali spremite se da ova mera može ostati veoma dugo. Može ostati sve do priznavanja nezavisnosti Kosova od Srbije, sve dok nemamo jedan sveobuhvatni sporazum, gde stoji I priznanje, I sedište u UN, I nestala lica, I dugovi I penzije...", rekao je Haradinaj.
 
"Mi smo ustali, ovo je suverena odluka i nisu je doneli saveznici Kosova, nego mi, kad nismo imali kud", rekao je Haradinaj za Klan tv.
 
On je optužio Beograd da je u prošlosti zlupotrebljavao Srbe sa Kosova, i da su žrtve bili i oni i Albanci.
 
Haradinaj takođe tvrdi da će se "pobrinuti o Srbima sa Kosova" i da će ih  snabdevati i južno i severno od Ibra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija