Policijski sindikat traži komisiju koja će ispitati imenovanja načelnika u MUP-u

Policijski sindikat Srbije najavio je danas da će uputiti zahtev Vladi Srbije za formiranje komisije koja će ispitati rešenja o postavljanjima načelnika i komandira u MUP-u, "kako bi se ispitale sumnje na nepotizam i korupciju".
Policijski sindikat traži komisiju koja će ispitati imenovanja načelnika u MUP-u
Foto: 021.rs
Uz ocenu da će "nemali broj rukovodilaca u novoj sistematizaciji biti postavljen po principu nepotizma i korupcije", sindikat je saopštio da je takva "negativna selekcija izazvala veliki revolt  zaposlenih u MUP-u i značajno će se odraziti na celokupan sistem bezbednosti".
 
"Prihvatili smo kao 'normalno' da predstavnici Vlade postavljaju glavne rukovodioce u državnim organima i javnim preduzećima, direktore, generale, po principu ličnog poznanstva i ličnog poverenja. Ali suludo je postavljati rukovodioce srednjeg i nižeg ranga po bilo kakvim drugim kriterijumima, osim profesionalnih", stoji u saopštenju.
 
Sindikat je zatražio da komisija predstavnika MUP-a i reprezentativnih sindikata "razmotri žalbe na rešenja o postavljenju, pre no što budu prosleđena Žalbenoj komisiji Vlade Srbije, kako bi se utvrdilo da li su neka postavljenja posledica nepotizma ili korupcije".
 
"Verujemo da Vlada Srbije nije svesna kako se kadrira po MUP-u, i kako je nizak kvalitet kadrova koji se dovodi na rukovodeće funkcije. Naš cilj je profesionalna i nezavisna policija, u službi građana Srbije", kazao je predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović.
  • Dusko

    04.12.2018 07:29
    Javna tajna
    Pa imate primer slučaja sa nekadašnjim načelnikom Odeljenja krim. policije u Novom Sadu, Saše Barjaktarevića. Unutrašnja kontrola je dala mišljenje da ne ispunjava uslove za tu funkciju i bez obzira na to isti je postavljen i smenjen posle serije tekstova koji su mahom bili istiniti, na šta je unutrašnja kontrola ukazivala ali tadašnji interes je bio da se isti imenuje za načelnika. Budite svesni da se ne traže najstručniji među stručnima već partijski najodaniji.
  • policajac

    03.12.2018 20:40
    Sve je laz.....pa konkursi su za sva radna mesta..
  • Joca

    03.12.2018 20:31
    mekan stav sindikata
    Dokle vise mislite da ih molite,hapsite bitange,svima su nam dozlogrdili. Korumpirani,usli u veliki novac,opasali se istim takvim advokatima tuziocima i sudijama. Pitanje je zasto Predsednik koji sve zna i sve vidi, o ovome cuti. Vreme je da ga pitate.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija