Brnabić: Nadam se da Srbija neće morati da upotrebi vojsku, ali to je jedna od opcija

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je povodom najave formiranja kosovske vojske da se nada da Srbija neće morati da upotrebi svoju vojsku, ali da je trenutno to jedna od opcija na stolu zato što se ne može gledati novo etničko čišćenje Srba.
Brnabić: Nadam se da Srbija neće morati da upotrebi vojsku, ali to je jedna od opcija
Foto: 021.rs
"Nadam se da nikada nećemo morati da upotrebimo svoju vojsku, ali je u to u ovom trenutku jedna od opcija na stolu, jer ne možemo da gledamo novo etničko čišćenje i nove oluje iako (premijer Albanije) Edi Rama na njih poziva", kazala je Ana Brnabić novinarima u Vladi Srbije.
 
Ona je kazala da je Srbija od kada je Aleksandar Vučić postao premijer ulagala u podizanje odbrambenih kapaciteta, jer su bili devastirani.
 
"Kada neko zna da imate jaku vojsku onda mora sa vama da sedne i razgovara", rekla je Ana Brnabić.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je rekao da Albanci planiraju da formiraju kosovsku vojsku 14. decembra.
 
Ana Brnabić je rekla da su potezi Prištine "politika 19. veka" i da Beograd i Priština imaju različite vizije prioriteta.
 
"Moj prioritet su škole, a njihovi puške", rekla je Ana Brnabić.
 
Ona je rekla da je Priština zamerila Srbiji da krši Briselski sporazum na polju energetike, u kojem piše da kada se osnuje Zajednica srpskih opština (ZSO) onda ta zajednica registruje srpske kompanije na severu Kosova, ali je ukazala da ZSO još nije osnovana.
 
"Oni kažu da mi kršimo Briselski sporazum a bili smo spremni četiri puta da naša Elektroprivreda podnese zahtev za registrovanje kompanije", kazala je ona.
 
Premijerka je rekla da je juče srpski tim imao prvi nezvanični sastanak sa predstavnicima Unmika zbog zahteva koji je ona podnela 27. novembra CEFTI.
 
"Sledeći korak je da Srbija predloži mesto i vreme sastanka što ćemo uraditi u narednih 24 sata", rekla je premijerka.
 
Ana Brnabić je kazala da se Srbija oslanja na Kipar koji će pokrenuti zvaničnu proceduru zbog kršenja Sporazuma o stabilizaciju i pridruživanju Kosova.
 
Srbija gubi mesečno 42 miliona evra zbog taksi od 100 odsto koje je uvela Priština na robu iz Srbije, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić.
  • Veki

    07.12.2018 18:01
    Madagaskar povukao priznanje
    Gde su sad evropske države koje su priznale tkz Kosovo? Sve šampioni u Evropi koji poštuju prava, a zemlje širom sveta drže vam lekciju kako se poštuje pravo! Izmislili ste silna poglavlja i davite druge, a sami se davite do grla u glibu nepoštovanja osnovnih ljudskih prava i prava drugih država. Hvala MADAGASKARU, a evropljane da bude velika SRAMOTA!
  • Logi

    06.12.2018 22:00
    nova serija
    Na pjenu od bijesnih pristalica fisije.
  • Komifo

    06.12.2018 18:52
    @Ofimok

    Meni se ne sviđa njihov primitivizam i zaostalost koji šire u jednoj civilizovanoj sredini, sve se skrivajući iza samoproklamovanog 'srpstva'. Na svu sreću, kad nestane ta sirota zemlja, nestaće i probisvetski kapital koji iz nje crpite.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija