Svađa u Skupštini oko toga ko treba da ostane bez mandata - Šešelj ili Ljajić

Poslanik SRS Aleksandar Šešelj pitao je danas kada će Vlada Srbije da oduzme imunitet ministru Rasimu Ljajiću, a poslanik SDPS-a Milorad Mijatović uputio kontrapitanje predsednici parlamenta i predsedniku Administrativnog odbora kada će bez mandata da ostane šef poslanika SRS Vojislav Šešelj.
Svađa u Skupštini oko toga ko treba da ostane bez mandata - Šešelj ili Ljajić
Foto: 021
"Kada će Vlada Srbije da oduzme imunitet Rasimu Ljajiću? Zašto je toliko važan za koaliciju? Još gura prst u oko srpskom narodu kada pravi koaliciju u BNV sa Sulejmanom Ugljaninom, koji otvoreno govori da je Srbija fašistička tvorevina", pitao je Šešelj u delu sednice na kojoj poslanici postavljaju pitanja.
 
Šešelj tvrdi da je Ljajić, za predsednika Bošnjačkog nacionalnog veća, "izabrao" Esada Džudžu koji je nedavno objavio "rasparčanu" kartu Srbije.
 
Mijatović je u delu sednice na kojoj poslanici postavljaju pitanja zatražio obaveštenje kada će Administrativni odbor da ostavi Vojislava Šešelja bez mandata, jer je, kako kaže, reč o osuđenom ratnom zločincu. On je obraćanje Aleksandra Šešelja ocenio izrekom "iver ne pada daleko od klade", a radikale nazvao "najamničkom strankom".
 
Mijatović je naveo i da se protiv Ljajića vodi bezočna haranga i poručio da očekuje da se u igru uključi i "Šerlok Holms".
 
"Oni koji investiraju u čoveka prošlosti treba da znaju da je to loša investicija, jer ne daje rezultate. Vaše vreme je isteklo. Srbija je drugačija. Vi se niste promenili, a Srbija ide napred, ide u Evropu", rekao je poslanik SDPS.
 
Mijatović je naveo da radikale više ne očekuje u parlamentu i ocenjuje da su ovo njihovi "poslednji trzaji".
 
Rasprava između radikala i poslanika stranke Rasima Ljajića je nastavljena i posle poslaničkih pitanja.
 
Aleksandar Šešelj je rekao da su radikali izlazili sami na izbore, a da je partija Rasima Ljajića u poslednjih 18 godina "satelit stranka" koja popunjava samo upravne i nadzorne odbore.
 
Branimir Jovanović SDPS je odgovorio da radikale "niko neće" i da zato i izlaze sami na izbore.
  • bas naprotiv

    06.12.2018 15:57
    nijedan
    ko ce onda da ostane hahahahaha
  • need for speed

    06.12.2018 15:21
    Greška
    Ne kaže se ni "oba" ni "obojica" već se kaže "svi"!
  • Vojvodjanin

    06.12.2018 13:54
    To nije nasa skupstina, to je skupstina okupatora i ratnih zlocinaca koja je uzurpirala moju Vojvodinu i tretira je kao ratni plen. Lep dan vam zelim!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.