Prosvetari za utorak najavili protest u Beogradu

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, GSPRS "Nezavisnost", Sindikat radnika u prosveti Srbije i Sindikat obrazovanja Srbije najavili su protest za utorak, 11. decembar u 12 časova ispred Vlade Srbije, uz skraćenje časova od 30 minuta.
Prosvetari za utorak najavili protest u Beogradu
Foto: Pixabay
Predstavnica Sindikata obrazovanja Srbije Valentina Ilić podsetila je da je 4. oktobra postignut dogovor sa Ministarstvom prosvete da će povećanje plata prosvetnih radnika biti 50 odsto više nego u javnim službama, zbog čega je zamrznut štrajk.
 
U međuvremenu su iz medija saznali za usvajanje Zakona o budžetu za 2019. godinu, kojim je zaposlenima u prosveti predviđeno povećanje od svega devet odsto.
 
"Dva meseca ne možemo da dođemo do ministra prosvete Mladena Šarčevića i premijerke Ane Brnabić, zbog čega smo se ponovo opredelili za proteste", izjavila je Ilićeva.
 
Prosvetari traže nastavak pregovora o platnim grupama i razredima, povećanje zarada za 14,67 odsto i početak pregovora o posebnom kolektivnom ugovoru koji ističe u martu sledeće godine.
  • Kaćanka

    06.12.2018 18:56
    Preteraste, strajkom samo deca trpe, ionako nista ne uče. Da ste, kao sto niste strajkovali bi čitav raspust....ali treba navatati sto vise decurlije koju bi da vodite na razne planine...ej 4 dana 16 tisuca...uzas!!
  • Inspektor Višekruna

    06.12.2018 15:55
    Strpite se malo!
    Skoro će raspust, pa protestvujte koliko vam je drago!
  • Ministar

    06.12.2018 15:02
    Soljnih poslova
    Ministar prosvete je non stop u belom svetu i ocito pomesao ministarstva....nalAgali se do beskraja i nestali...svi treba da izadjemo na ulicu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.